2024. március 29. 02:50

KezdőlapRXKristoffersson ismét nyert, Kárai az ötödik helyen

Kristoffersson ismét nyert, Kárai az ötödik helyen

-

A Rallycross világbajnokság és az Európa-bajnokság portugáliai versenyhétvégéjén a World RX első versenyén Johann Kristoffersson nyert. Az EURO RX1-ben két előfutam után Enzo Ide vezet, Kárai Tamás az ötödik.

Johan Kristoffersson nem tud hibázni. A Rallycross vb címvédője nem csak a benzines Supercarokkal volt verhetetlen, hanem az elektromos autókkal is pokoli gyors. Sőt, eddig minden versenyt megnyert, tehát megkockáztatjuk, hogy a villany-rx még jobban fekszik neki. Portugáliában, gyakorlatilag rajt cél győzelmet aratott, az előfutamokat, az elődöntőt és a döntöt is megnyerte. A Progression Race-ben három körrel a vége előtt kiesett, de ugye annak a versenynek nincs sok értelme… A döntőben Veiby lett a második, Kevin Hansen a harmadik, Timmy Hansen a negyedik.

Rallycross Portugal
foto: Joerg Mitter/Red Bull Content Pool

Az Euro RX1-ben egy versenyt rendeznek a hétvégén, ezért csak a két előfutamot teljesítették a résztvevők. Az elsőn Kárai Tamás rögtön Baumanisszal és Idével került össze. Harmadik lett az orosházi versenyző, de az ideje alapján összesítésben ötödik helyen fejezte be a Heat1-et. Mózer Attila a harmadik futamban Linnemann mögött második helyen ért célba, összetettben hetedik lett.

A második előfutamban Kárai megnyerte a futamát, Mózer pedig negyedik lett a saját versenyén. Összetettben Kárai negyedik, Mózer kilencedik helyen zárt.

A nap végén a két előfutam alapján Enzo Ide áll az élen, Anton Marklund és Janis Baumanis előtt. Kárai az ötödik, Mózer a hetedik.

A vasárnapi napon az EURO RX1 a harmadik előfutammal folytatja, a World RX pedig újabb versenynapot teljesít, amely a bajnokság ötödik futama lesz.

Rallycross Portugal
foto: Joerg Mitter/Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss