2024. március 29. 15:21

KezdőlapRXBenyó Máté Peugeot-ra vált

Benyó Máté Peugeot-ra vált

-

Benyó Máté eddig egy Ford Focusszal versenyzett a hazai rallycross bajnokságban. A fiatal versenyző most autót cserél, Peugeot 208-cal folytatja.

„Fájó szívvel ugyan, de megválunk a Focus RX-től! Nagyon szerettük, rengeteg szép eredményt értük el vele, de jött egy lehetőségünk a feljebb lépésre amivel úgy éreztük, hogy élnünk kell! Amire váltunk, az pedig az Ex Albatec – Ex Mózer féle Peugeot 208 ERX. Elmondhatatlanul hálás vagyok a csapatfőnökömnek Korda Eriknek, az egész mögöttem álló csapatnak a Korda Racing-nek, hogy létrejöhetett ez a megállapodás! Extrém motivált vagyok, eddigi pályafutásom legnagyobb mérföldköve ez, hogy egy ilyen autóval versenyezhetek” – írta közösségi oldalán Benyó Máté.

Az idei bajnokságot már megnyerte Kárai Tamás, Benyó a második helyen áll 119 ponttal, mögötte azonban ott van Koncseg Zoltán 113 ponttal. Az idei szezonból két verseny van hátra, hétvégén Nyirádon lesz a hetedik futam, október közepén pedig Kakucson zárul a bajnokság. A nyolcfutamos 2022-es évből a hat legjobb eredmény számít, ezért a második helyért még komoly csata várható Benyó és Koncseg között.

A Forddal tavaly Benyó Máté második lett a bajnokságban, akkor Greinbachban nyert, ebben a szezonban pedig június elején a Rabócsiringen állt a dobogó tetején.

Fuglau Benyó
foto: Benyó Máté

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss