2024. április 25. 20:03

KezdőlapRXBenyó Máté remekül kezdett Nyirádon az új autóval

Benyó Máté remekül kezdett Nyirádon az új autóval

-

Benyó Máté nyerte mindkét előfutamot a Rallycross ob utolsó előtti versenyhétvégéjén Nyirádon. A kisebb kategóriákban is nagyon jól szerepeltek a magyar versenyzők.

A Supercars kategória első előfutamában Benyó Máté és Kárai Tamás elkerülte egymást. Mindketten megnyerték a futamukat, de Benyó ideje 94 ezreddel jobb volt, így győzelemmel avatta fel az új autót. A harmadik helyen Koncseg végzett, ő Benyóval csatázik a bajnoki második helyért. Kotán Péter nagyon várta már Nyirádot, de sajnos az első előfutamban véget ért a hétvégéje. A lelátó előtti balosban a Ford hátulja leakadt és egy hatalmas esés lett az eredmény. Szerencsére Kotán nem sérült meg, az Ezeréves Sólyom viszont alaposan összetört.

A második előfutamban már összekerült Benyó, Kárai és Koncseg. Ales Fucik a rajt után rögtön jokerezett, mert a három magyar mögött csak negyedik helyen volt az első kör végén. Utána Kárai, majd Koncseg is jokerre ment, Koncseg visszaesett negyediknek, Kárai viszont maradt a második helyen.  Benyó az utolsó körben fordult a jokerre, megőrizte a vezetést és 1.2 másodperces különbséggel nyert.

Összetettben Benyó vezet a két futam után, Kárai a második. Fucik és Koncseg pontegyenlőséggel a harmadik és a negyedik, a nagy dolgok azonban vasárnap dőlnek majd el.

Az S-1600 első előfutamán Jiri Susta és Laczkó Lehel nyerte a két versenyt, de a cseh gyorsabb volt ezért ő végzett az élen az összesített értékelésben. A második előfutam végeredményét hosszas vizsgálódás után hagyták jóvá a bírák. Mindkét versenyt cseh induló nyerte, Jiri Susta és Libor Tejes. A legjobb magyar a negyedik helyen végő Kovács Sámuel lett, Laczkó Lehel csak hatodik helyen zárt. Összesítésben Susta mögött Lackó a második, Dominik Senegacnik a harmadik, Szelei Krisztián a negyedik.

A nagy túraautóknál az első előfutamban lengyel győzelem született, Slawomir Woloch mögött Vámosi Tibor lett a második, Béke Attila a harmadik. A második előfutamon is pontosan ebben a sorrendben végeztek, így az összett állása is így alakul. Gabay Zion és Nagy Róbert a negyedik és ötödik helyen áll pontegyenlőséggel.

Az STC-2000 kategóriában Ficza Ferencé volt a szombati nap. Az EAK M-Sport versenyzője mindkét előfutamban első lett. Az első előfutamban nem került össze Roman Castorallal, de majdem 4 tizedmásodperccel gyorsabb volt a cseh riválisnál. A második körben már együtt rajtoltak, és Ficza ismét jobb volt. A nap végén a harmadik helyen Janzer György várta a vasárnapot.

STC-1600-ban komoly keresztbeverések alakították a nap végi sorrendet. Ifj. Pallag-Bozsák Csaba az első előfutamon nyert, a második előfutamban hatodik lett és vezet. Mögötte a a lengyel Gryz és az osztrák Dirnberger következik, Fekete Dániel a negyedik.

A Magyar Kupában Szabó Csanád és Kenesei Gábor nyerte az előfutamokat, ők vezetik az összetettet, mögöttük Ujházi Tamás a haramdik a Toyota Yarisszal.

A hibrid Swiftek közt csak négyen indultak, Bartha Aurél két győzelemmel az első. Az MX-5 Kupában Néveri Konrád nyert két előfutamot, a Hankook Racer Cupban pedig Kaczor Levente győzött mindkét szombati versenyen. Az Astra Kupa legjobbja Panyik Dániel volt, ő is mindkét versenyen győzött, a juniorok közt pedig Kelő-Gere Ádám lett kettőből kétszer első.

Nyirád Ficza
foto: EAK M-Sport

Friss