2024. március 28. 18:19

KezdőlapRXBaumanis: Marklund méltó a bajnoki címre

Baumanis: Marklund méltó a bajnoki címre

-

Anton Marklund Portugáliában bajnok lett a rallycross EURO RX1 kategóriában. A legnagyobb ellenefele Janis Baumanis volt, a Yellow Squad litván versenyzője elismerte, hogy Marklund megérdemelte a címet.

Baumanis elismerte, hogy a portugál futamon mindent megtett azért, hogy életben tartsa bajnoki esélyeit, de ez sem volt elég. Hét ponttal kellett volna többet szereznie mint Marklundnak, de ez nem sikerült, Baumanis 16 pontot gyűjtött, Marklund pedig 12 pontot kapott a negyedik helyért és az előfutamokon nyújtott teljesítményéért.

A lett hétvégéje tökéletesen indult az első előfutamban, a leggyorsabb időt futotta. Ám a második előfutamban csak 12. helyen végzett egy ütközés miatt, ahol épp Marklunddal akadt össze. Ez már meg is pecsételte a hétvégét, hiszen ezzel sok pontot veszített.

Baumanis
foto: @WORLD/Red Bull Content Pool

A harmadik előfutam sem sikerült, ott is 12. lett miközben Marklund nyert. Az elődöntőben Marklund második lett, Baumanis viszont a másik ágon győzött, amivel életben tartotta esélyeit. A döntőben aztán Baumanis második lett Enzo Ide mögött és Marklundnak itt már elég volt a negyedik hely is a bajnoki címhez.

„Micsoda hétvége volt” – mondta Janis Baumanis. „Hullámzóan alakult minden, az egyik legnehezebb versenyem volt. Egyértelmű, hogy jó volt a tempónk, és az autót is jónak éreztem. Az Antonnal való ütközés és a harmadik előfutamos hibám után összeszedtem magam, megtaláltam a ritmust és mindent beleadtam. Négy új abroncsot mentettünk el a döntőre, és semmit sem hagytam az asztalon, de Enzo túl gyors volt ahhoz, hogy egyetlen kör alatt ledolgozzam a különbséget. Ennek ellenére örültem, hogy a dobogón végeztem. Az biztos, hogy összességében többet akartunk ettől a szezontól, de nehéz volt.”

Rallycross Portugal

foto: @WORLD/Red Bull Content Pool


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss