2024. március 29. 00:36

KezdőlapRXKristoffersson duplázott Spában, Kárai döntőbe jutott és ötödik lett a bajnokságban

Kristoffersson duplázott Spában, Kárai döntőbe jutott és ötödik lett a bajnokságban

-

Johan Kristoffersson a második futamot is megnyerte Spa-Franchorchampsban a Rallycross vb negyedik versenyhétvégéjén. Az EURO RX1-ben Anton Marklund nyert, Kárai Tamás döntőbe jutott, ötödik lett, és a bajnokságot is az ötödik helyen fejezte be.

Két előfutammal kezdte a második napot a WORLD RX Spa-Franchorchampsban. Az elsőn csak hetedik lett Johan Kristoffersson, de egy defekt és egy leszakadt jobb hátsó ajtó után jobbat nem is várhatott. Timmy Hansen, Veiby és Kevin Hansen lett az első három.

A másodikon viszont már nyert a címvédő, Veiby és Kevin Hansen előtt. Az első elődöntőt Niclas Grönholm nyerte, Timmy Hansen csak negyedik lett és nem jutott tovább. A másik ágon Kristoffersson, Kevin Hansen, Veiby volt a sorrend. A döntőben Kristoffersson nyert Grönholm és Bergström előtt. Megforgott a döntőben Kevin Hansen így lett a negyedik, Veiby az ötödik miután az első kanyarban egy ütközés miatt megsérült az autója.

A bajnokságban Kristoffersson 131 ponttal toronymagasan vezet, mögötte nagy a tülekedés a dobogós helyekért. Kevin Hansennek 90, Veibynek 89, Grönholmnak és Timmy Hansennek 87 pontja van.

Spa
foto: @World / Red Bull Content Pool

Vasárnap Spában az EURO RX1 versenye a harmadik előfutammal folytatódott. Marklund nyert Ikonen és Baumanis előtt. Kárai Tamás hatodik lett. Meglepetésre Enzo ide nem fejezte be a futamát és nem jutott tovább. Az első elődöntőben Marklund, Baumanis, Hedström volt az első három, a másik ágon Rytkönen mögött Kárai úgy lett második, hogy a mezőny közepéről indult.

A döntőt Anton Marklund nyerte, mögötte Rytkönen, Baumanis, Svardal és Kárai volt a sorrend.

Kárai Tamás
foto: MGR Images

A Rallycross Eb 2022-es szezonja ezzel véget ért. Anton Marklund már bajnokként érkezett Belgiumba. Janis Baumanis megőrizte a második helyet, Enzo Ide pedig harmadikként végzett. Mögötte Sivert Svardal lett a negyedik 57 ponttal, Kárai Tamás pedig 50 pontot gyűjtve ötödik helyen zárta a bajnokságot.

Spa
foto: @World / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss