2024. március 29. 01:16

KezdőlapRXKárai dominált, de a végén Benyó nyert

Kárai dominált, de a végén Benyó nyert

-

A rallycross országos-bajnokság utolsó versenyén a Kakucsringen Benyó Máté nyerte a Supercars kategóriát. 

Az év utolsó versenyhétvégéjére érkezett a rallycross mezőny, mert a Eb után az ob is a végéhez érkezett. A bajnoki címek nagy része már eldőlt, talán ezért is voltak nagyon kevesen az indulók, de a Nyirádi teltház után fájó szívvel néztük az eredménylistákat.

A Supercars kategóriában négyen indultak, Kárai Tamás már bajnokként, Benyó Máté és Koncseg Zoltán viszont a második helyért küzdött meg egymással. Rajtuk kívül Lencse Zoltán állt még rajthoz egy Mitsubishi Colttal.

Az előfutamok sormintája eléggé egyhangúan alakult, Kárai nyert, Benyó, Koncseg és lencse volt a további sorrend mind a négy alkalommal. Elődöntő nem volt, a döntőben viszont jött a fordulat, Benyó lerajtolta Kárait, majd amíg a bajnok jokerre ment nagyon gyors kört futott és ezzel az utolsó körben a saját jokeréről elsőnek jött vissza és megnyerte a versenyt.

„Ugyan sajnos kevesen voltunk a mezőnyben, de nagyon erősek voltak az ellenfelek, így igazán értékes ez a győzelem. Menetről menetre fejlődtünk az új autóval és azt gondolom szépen lassan kezdek összeszokni vele. Nagyon örülök, hogy győzelemmel zárhatom le az évet és köszönhetem meg a csapatnak a rengeteg munkát, nektek pedig az egész éves támogatást. Elképesztő volt átélni, hogy mennyien jöttetek ki szurkolni, nagyon hálás vagyok érte. Hosszú és kihívásokkal teli szezon volt, ahol talán többet tanultam mint karrierem során eddig bármikor” – nyilatkozta Benyó Máté, aki második lett a bajnokságban.

A Super1600 és az STC-2000 összevont mezőny is négy autóból állt. Kotán Péter örömautózott az Opel Astrával, amivel Laczkó Lehel bajnok lett ebben a szezonban. Sajnos a harmadik előfutamban hatalmasat ütközött Répásival. A Skoda nagyot borult és ezzel véget is ért a hétvégéje.

A döntőre már egyedül maradt Roman Castoral, és kissé komikus módon magányosan teljesítette a hat kört.

A Super1600-ban Kotán ugyan vezetett, de Kovács Sámuel egy korai jokerrel megnyerte a döntőt.

A nagy túraautók szintén négyfős mezényében Gabay Zion nyert. Az STC-1600-ban Körmöczi Gergő lett az első.

Kotán
foto: Kotán Kristóf

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss