2024. április 26. 16:34

KezdőlapRXNick Heidfeld újra pályára lép a hétvégén

Nick Heidfeld újra pályára lép a hétvégén

-

A hétvégén a Circuit de Barcelona-Catalunyán újra pályra lép Nick Heidfeld és Carlos Checa de ezúttal egy új szakágban mutatkoznak be.

1991 óta nem 3F1-es és 31 kétkerekű Moto GP versenyt rendeztek Barcelonában. Ezen a hétvégén a két sztár a rallycross RX2e bajnokságban versenyez a spanyol pályán.

Miután 1999-ben a Forma 3000 bajnoka lett, Nick Heidfeld 13 dobogós helyezést ért el az F1-ben 2000 és 2011 között, olyan csapatokban versenyezve, mint a BMW, a Williams és a Renault, és 2007-ben ötödik lett a világbajnokságon, de nyerni sosem tudott.

„Quick” Nick a Formula E-ben is lehúzott négy szezont, nyolc alkalommal állt fel a dobogóra, de ynerni itt sem tudott.

2014-ben a legendás Le Mans-i 24 órás versenyen az LMP1-L kategóriában viszont összejött a győzelem a Rebellion Racinggel, Nico Prosttal és Mathias Beche-sel.

Több mint négy évvel legutóbbi versenye után, Nick Heidfeld arra készül, hogy ismét felvegye sisakját és versenyoverallját, hogy induljon az RX2e-ben.

„Nagyon izgatott vagyok! Imádok vezetni, és szeretek sok különböző kategóriát és autót kipróbálni, de a rallycross valami egészen más. Ez magában foglalja az ugrásokat, a különböző felületeket, a sodródást, a szoros versenyzést – és talán még egy kis támaszkodást és lökdösődést is… Az ötlet és a lehetőség a legutolsó pillanatban merült fel, és mivel soha egyetlen kört sem tettem meg ralikrossz autóval, eléggé felkészületlen leszek, de szeretem a kihívásokat. Az elektromos hajtás ismerete mérhetetlenül könnyebbé tette a döntésemet, hogy ilyen rövid időn belül belevágjak” – mondta Heidfeld.

„A legfontosabb célom a szórakozás. Persze mindig nagyobb móka, ha jó eredménnyel érünk el, de jól tudom, hogy messze vagyok a rallycross profijaitól és nagyon régóta nem versenyeztem. Talán ez visszahoz a jövőben a versenyzésbe. Meglátjuk…” – fejezte be sejtelmesen.

Heidfeld
foto: Rallycross Promoter GmbH / Red Bull Content Pool

Carlos Checa kedves emlékeket őrzött a Circuit de Barcelona-Catalunya versenyről, hiszen 1996-ban a MotoGP 500 köbcentis kategóriájában aratta első győzelmét, ami a Honda 100. nagydíj diadala volt.

Összességében Checa több mint egy évtizedet töltött a motorozás élvonalában, 1998-ban Madridban győzött, és további 22 dobogós helyezést ért el. 2008-ban megnyerte a suzukai 8 órás versenyt a többszörös brit Superbike bajnok, Ryuichi Kiyonari-val, majd három évvel később, 2011-ben a Ducatival a Superbike világbajnokságon nyert.

„Követem a rallycrosst, és miután kétszer is részt vettem a World RX versenyen Catalunya-ban nézőként, lenyűgözött, amit láttam – szóval, hogy lehetőséget kapok arra, hogy én is versenyezzek rajta, nagyon izgalmas” – mondta Checa.

„Már teszteltem az RX2e autót Calafatban, de versenyezni megint valami más lesz. A Circuit de Barcelona-Catalunya számomra egy nagyon érzelmes hely. Itt kezdtem az első versenyemet a világbajnokságon 125 köbcentiben 1993-ban, és itt nyertem meg az első versenyemet 500 köbcentiben. Nagyon különleges dolog most visszatérni ide és részt venni ezen a bajnokságon, és nagyon motiváltnak érzem magam az előttünk álló hétvégére.”

Checa
foto: Rallycross Promoter GmbH / Red Bull Content Pool

Friss