2024. április 20. 16:41

KezdőlapRXHansenéknek végre összejött, Heidfeld is belekóstolt a rallycrossba

Hansenéknek végre összejött, Heidfeld is belekóstolt a rallycrossba

-

A Rallycross-világbajnokság első napján végre sikerült a Hansen csapatnak megszerezni a győzelmet. Johan Kristoffersson hiába dominált a nap folyamán, a döntőben csak negyedik lett.

Johan Kristoffersson Barcelonában is nagyszerűen kezdett. A szabaedzésen már dominált, majd első lett a superpole-on, a két kvalifikációs futamon, a progression versenyen és a középdöntős futamában is. A progression versenyen már az első komolyabb incidens is megtörtént. Kristoffersson és Timmy Hansen ütközött, végül a Peugeot versenyzőjét találták hibásnak és 3 másodperces időbüntetést kapott. A listavezetőnek a középdöntőben már nem volt annyira nehéz dolga, mert a két Hansen testvér a másik ágra került. A testvérek csatáját Kevin Hansen nyerte, fél másodperccel volt gyorsabb Timmy Hansennél. Mellettük Grönholm és Bergström jutott a döntőbe.

WRX Barcelona
foto: @World / Red Bull Content Pool

A nap utolsó összecsapásán ahogy várható volt, a három rivális a rajtnál egymással kakaskodott, Kristoffersson és Kevin Hansen ütközött. Ennek Grönholm és Bergström örült, mert elsőként jöttek el. Bergström korán jokerezett, Hansenék sem vártak sokáig, Grönholm az élen viszont kitartott és Kristoffersson is a haramdik helyen várta a csodát. Mindketten az utolsó körben jöttek jokerre és ez elég volt az addig nagyon gyors Timmy Hansennek, hogy az élre álljon és nyerjen. Grönholmnak nem sikerült az újabb győzelem, meg kellett elégednie a második hellyel. Bergström is megelőzte Kristofferssont, aki csak negyedik lett, Kevin Hansen pedig ötödik helyen ért célba.

Frissítés: a döntőben történt ütközésért Johan Kristoffersson 3 másodperc büntetést kapott, ezzel ötödik helyre csúszott vissza kevin Hansen mögé.

Kristoffersson
foto: @World / Red Bull Content Pool

A bajnokságban Johan Kristoffersson első helye nem forgott veszélyben, 143 ponttal továbbra is magabiztosan vezet. Timmy Hansen viszont négy ponttal többet gyűjtött Grönholmnál, így a bajnokságban is a második helyen áll, mert holtversenyben érkeztek Spanyolországba.

Az RX2e-ben két előfutamot rendeztek szombaton. Nick Heidfeld és Carlos Checa egészen jól szerepelt. Heidfeld mindkét futamon hetedik lett, Checa pedig két nyolcadik hellyel mutatta meg, hogy négy keréken sincs elveszve. Isak Sjökvist és Nils Andersson nyerte a két kvalifikációt, így összetettben is ők várják az élen a vasárnapot.

Heidfeld
foto: @World / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss