2024. április 26. 08:18

KezdőlapRXA falban fejezte be első versenynapját az új Lancia Delta Evo-e -...

A falban fejezte be első versenynapját az új Lancia Delta Evo-e – video

-

Két héttel azután, hogy megszerezte ötödik rallycross világbajnoki bajnoki címét, Johan Kristoffersson jó úton indult el, hogy stílusosan zárja le a szezont, World RX szezonzárójának első napját az élen fejezte be a világbajnok.

Miután a nagy rivális Timmy Hansen a szabadedzésen nyolc ezredmásodperces különbséggel nyert, Kristoffersson a SuperPole-on választ adott és nyolc tizedre növelte az előnyét.

Az első előfutamban Timmy Hansen egy jó rajttal ismét előnybe került, de egy okos utolsó körös jokerrel Kristofferson megnyerte a futamot. A másik versenyen Veiby nyert Kevin Hansen előtt.

A második előfutam kaotikusan alakult. Kevin Hansen nyert Veiby és Timmy Hansen előtt. Kristoffersson úgy lett negyedik, hogy kanyarlevágásért 5 másodperc büntetést kapott. A Seat Ibizával induló Anton Marklundot kizárták, mert kilökte Bergströmöt, Guerlain Chicherit pedig a falban fejezte be a futamot és napot is, miután nagyot csatázott Kevin Hansennel.

A harmadik előfutamban Kristoffersson a legjobb idővel nyert Timmy Hansen előtt, és ezzel a nap végét a köztes ranglista csúcsán fejezte be.

„A pálya nagyon más a tavalyihoz képest – meglepett, hogy milyen gyors, amikor teljesen száraz, és sokat mentünk keresztben” – mondta Kristoffersson, és azt is elárulta, hogy a pole pozícióból rajtolni elég trükkös, de sokat javítottak ezen a téren is a nap végére.

WRX
foto: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

Az Euro RX3-ban Jan Cerny tökéletes napot zárt. A kis Skoda Citigoval megnyerte mindhárom előfutamot és az első helyen várja a vasárnapi elődöntőket. Mögötte az újonc Jens Hvaal és az idei bajnok Kobe Pauwels következik.

WRX
foto: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

 

Friss