2024. március 29. 00:06

KezdőlapRXMattias Ekström lendítheti fel a rallycross világbajnokságot

Mattias Ekström lendítheti fel a rallycross világbajnokságot

-

A korábbi világbajnok svéd versenyző sportigazgatóként csatlakozik a sorozat promóteréhez. 

Ekström új szerepkörében szorosan együttműködik Arne Dirks ügyvezető igazgatóval és az promóteri csapat többi tagjával, valamint a külső partnerekkel, hogy fejlessze és növelje a World RX-et minden területen.

A 2016-os rallycross világbajnok svéd rengeteg tapasztalatot hoz magával. Saját csapatával az EKS-szel Ekström háromszor (2017,2018,2020) végzett a második helyen az összetettben, ezzel a jelenlegi generáció egyik legsikeresebb versenyzőjének számít.

Sokoldalúságát bizonyítva a négyszeres Race of Champions-győztes számos más szakágban is remekelt, a DTM-ben kétszer lett bajnok, az ETCR-ben 2021-ben pedig a Zengő Motorsporttal nyert. A Dakaron is megmutatta tehetségét, most pedig arra készül, hogy megkérdőjelezhetetlen tapasztalatával a World RX második évtizedét tegye sikeressé. A sorozatra rá is fér a gondoskodás, mert az elektromos bajnokság élménye még nem az igazi.

„Igen, ez egy kicsit más lesz, most nem versenyzem a bajnokságban, de nagyszerű visszatérni – még inkább, amikor egy ilyen izgalmas kihívás áll előttem! Gyerekkorom óta foglalkozom rallycrossszal, és néztem, ahogy apám az 1980-as és 90-es években az Európa-bajnokságon versenyzett. Ez egy olyan szakág, amelyet szeretek, és amely sok sikert hozott számomra, és amelyről meg vagyok győződve, hogy nagyon fényes jövő előtt áll” – mondta Ekström.

Ekström
Mattias Ekstrom – foto: @World / Red Bull Content Pool

„Sportigazgatóként a Rallycross Promotert fogom képviselni a világbajnoksággal kapcsolatos minden sportot érintő kérdésben, a formátumtól a kereskedelmi és szponzori ügyekig, valamint tágabb értelemben a teljes termékig. Szeretnék tapasztalataimat felhasználni, hogy valóban megerősítsem a sorozatot történetének ezen fontos szakaszában. Ez azt jelenti, hogy szorosan együtt fogok dolgozni a versenyzőkkel, csapatokkal, pályákkal, partnerekkel és az FIA-val, valamint nyilvánvalóan Arne Dirks-szel és a Rallycross Promoter csapat többi tagjával” – magyarázta feladatát a svéd világbajnok.

Ekström
Mattias Ekstrom – foto: @World / Red Bull Content Pool

Ekström arról is beszélt, hogy mit jelent számára az elektromos rallycross.

Számomra az elektromos technika és a rallycross tökéletes párosítás. Évek óta nagy szószólója vagyok az elektromos versenyzésnek, és erre semmi más nem alkalmasabb, mint a rallycross. A futamok hossza miatt a pilóták valóban ki tudják aknázni ezekben a csodálatos autókban rejlő teljes teljesítményt és potenciált. Ha vissza akarjuk vonzani a gyártókat, és több csapatot és szponzort akarunk bevonni – ami egyértelműen az egyik fő cél –, akkor fenntarthatóbbnak kell lennünk, ez az egyetlen út előre. A jövőben minden motorsportot a fenntarthatóság alapján ítélnek meg, itt az ideje a cselekvésnek. Emiatt a World RX-nek van egy ütőkártyája – lehetővé teszi a gyártók és a magáncsapatok számára, hogy bemutassák technológiai szakértelmüket anélkül, hogy károsítanák zöld bizonyítványaikat. Ez mindenki számára előnyös.”

Mattias Ekstrom – foto: DPPI / Red Bull Content Pool

 

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss