2024. március 28. 17:33

KezdőlapRXIfj. Kiss László újra versenyezni akar Nyirádon

Ifj. Kiss László újra versenyezni akar Nyirádon

-

2022-ben az elődöntőig jutott Nyirádon Ifj. Kiss László, és a korábbi magyar bajnok azt tervezi, hogy a 2023-as ERX szezonnyitón ismét rajthoz áll a magyar versenyen.

Ifj. Kiss László két évvel ezelőtt újra bekapcsolódott a rallycrossba, azzal a Peugeoval, amivel testvére Kis Pál Tamás korábban nagyszerű eredményeket ért el az Eb-n. Laci is bizonyította, hogy a ralis évek alatt nem kopott rallycross tudása, azonnal nagyon gyors volt a méregerős 208-cal. Tavaly Nyirádon – ahol testvére volt a spottere – leginkább a versenytársak mondjuk úgy, hogy véleményes manőverei miatt nem tudott döntőbe jutni.

Bár prioritásai az évek során változtak, és immár a családi és munkahelyi elkötelezettség áll az élen, Kiss Laci versenyzés iránti szenvedélye továbbra is ég, és a nyirádi Európa-bajnoki esemény újra a napirenden van. A cél a jó eredmény lesz, rengeteg szórakozással egybekötve.

„Elérkeztem egy olyan ponthoz az életemben, ahol már nem a versenyzés a legfontosabb, de még mindig érzem magamban az elhivatottságot és a tüzet. A rallycross mindig is közel állt a szívemhez, és örülök, hogy időről időre a részese lehetek” – mondta a korábbi magyar bajnok a sorozat hivatalos oldalának.

„Nagy élmény volt tavaly részt venni az Euro RX1 magyar fordulóján, és 2023-ban az a fő célom, hogy újra ott legyek. Számomra a nyirádi versenyzés mindig élvezetes. Ez egy nagy kihívásokkal teli pálya, különleges hangulattal. Már nem versenyzek nyomás alatt, ami igazán felszabadító érzés – de helyzettől függetlenül mindig a lehető legjobb eredmény a célom. Még mindig megvan bennem a versenyző mentalitása, és már elkezdtem felkészülni az edzőteremben a következő szezonra.”

„Úgy gondolom, hogy a csapatommal megtaláltuk, hogy miben kell fejlődnünk, hogy még versenyképesebbek lehessünk az idei Európa-bajnokságon, és nagyon boldog lennék, ha sikerülne ismét elődöntőbe jutnom” – fejezte be Ifj. Kiss László.

Kiss
foto: @World / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss