2024. április 27. 04:53

KezdőlapRXMegvan a Rallycross vb szezonzárójának helyszíne

Megvan a Rallycross vb szezonzárójának helyszíne

-

Új helyszín ad otthont a 2023-as FIA Rallycross Világbajnokság szezonzárójának,  Hongkongban zárul a sorozat második, teljesen elektromos versenyévada november 11-12-én.

A nyolchelyszínes világbajnoki sorozat első hat hétvégéjét Európában rendezik, és ezt követően indul kontinenseken átívelő utazásra a mezőny. A szezon utolsó előtt hétvégéjén Dél-Afrikába, Cape Town-ba utaznak ahol két versenyt rendeznek.

A szezonzáró helyszínéről eddgi annyit lehetett tudni, hogy az FIA Ázsiát vette célba, és a választás végül Hongkongra esett, ahol szintén dupla hétvégével fejeződik be a szezon.

Hongkong hosszabb időre része lesz a versenynaptárnak, a szövetség hároméves megállapodást kötött a szervezőkkel. A versenyt a városállam Central Harbourfront nevű rendezvényközpontjában tartják, közvetlenül az ikonikus Victoria kikötő mellett, ahol egy teljesen új pálya ad otthont a World RX történetének első városi futamainak.

Nagyon örülünk, hogy megerősíthetjük, hogy Hongkong lesz a 2023-as FIA Rallycross világbajnokság utolsó két fordulójának helyszíne. Most, hogy itt vagyunk, láthatjuk, milyen csodálatos helyen vagyunk, és milyen fantasztikus hátteret biztosít a Victoria Harbour és a központi üzleti negyed a nagy téttel bíró szezonzárónknak és az első városi versenyünknek. Öröm volt ilyen pozitívan és proaktívan együttműködni mind a HKAA-val, mind a HKSAR-ral, hogy ezt az elképzelést valóra váltsuk” – mondta a hivatalos bejelentéskor Arne Dirks, a promóter ügyvezető igazgatója.

Rallycross Portugal
foto: @WORLD/Red Bull Content Pool

Friss