2024. április 25. 21:28

KezdőlapRXBenyó vezet az első nap végén - Kárai ütközött

Benyó vezet az első nap végén – Kárai ütközött

-

A szabadedzésekkel és az első előfutamokkal elkezdőtt a rallycross ob első versenye. A Matador Rallycross Fesztiválon született néhány meglepetés, de a nagy dolgok húsvét hétfőn dőlnek el.

A Supercars mezőnyben az első előfutam meglepetése Kárai Tamás kiesése volt. Vass Csabával akadt össze az első előfutamban, és nem csak az Audi jobb hátulja sérült, hanem egy megrovást is kapott a felügyelőktől a címvédő. A másik ágon Benyó Máté kihasználta a lehetőséget és simán nyert.

foto: Kotán Kristóf

A második előfutamában Benyó úgy lett első, hogy az élről az utolsó helyett az utolsó előtti körben ment Jokerre. Kárai pedig a kijavított Audival mutatta meg a másik ágon, hogy hétfőn itt még csata lesz. Virított egy 36.9-es leggyorsabb kört és nyert. Összetettben a két futam után Benyó vezet Staniszewski és Kárai előtt, Koncseg Zoltán a negyedik.

foto: Kotán Kristóf

A Super-1600-ban az Eb-re készülő Körmöczi Balázst Nagy Benjámin akarta megszorongatni. A második előfutamon már valóban közel volt, de Körmöczi nem hibázott és mindkét futamot nyerte. Mögötte Nagy, Kistuki és Kovács Sámuel a nap végi összetett sorrendje.

foto: Kotán Kristóf

 

A nagy túraautóknál négy magyar BMW küzd egymással és egy lengyel S40-es Volvóval. Vámosi Tibor és Bészi holtversenyben az élen, mindketten győzelmet és harmadik helyet gyűjtöttek az év első versenyének első napján. Lukasz Zoll a harmadik, Dóczi Bence és G. Nagy Zoltán követi őt.

Roman Castoral úgy jöhetett Máriapócsra, hogy Ficza távollétében ismét ő lesz az úr. Held Zoltán azonban másképp gondolta, az új Volkswagen Polóval elsőre megverte a cseh pilótát. A második futamon viszont Held nem ért célba, így Castoral nyert. Zentai Sándor a harmadik, a Pumával egy harmadik és egy második helyet gyűjtött.

STC-1600-ban a Toyota Aygoval versenyző Siebel Balázs és a Skoda Feliciával induló Körmöczi Gergő osztozott az első két helyeken, így holtversenyben az élen állnak. Fekete Gergő mindkétszer harmadik lett, a cseh Martin Knápek pedig a negyedik helyeket vitte el.

foto: Kotán Kristóf

Az új Crosscar kategória első meglepetése az volt, hogy valóban a Supercarokhoz hasonló időkre képesek az autók. Mindössze öten indultak a kategóriában, és Kovács Domonkos alkalmazkodott legjobban a tavalyi Suzukijánál jóval gyorsabb versenygéphez. Második és első helyen végzett, így vezet, mögötte az első előfutamot nyerő a másodikon harmadik helyen végző Lóránt Benjámin következik.

A Magyar Kupában Patu áll az élen a Ladával miután második hellyel kezdett, aztán pedig nyert. Az első előfutamban leggyorsabb Horváth Krisztián a második, Kulcsár Dániel pedig a harmadik.

Az összekeres hibrid Swiftek közt Mózer Kristóf vezet, a 95 pontja egy első és egy második helyért járt. Korda Zsófia harmadik és első helyen ért célba, így neki 3 ponttal kevesebb van. A harmadik Artner Róbert, ő a második és negyedik helyéért 85 pontot kapott.

Az MX-5 mezőnyben hárman osztoztak az előfutamok képzeletbeli dobogóin. Horváth Ottó mindkét versenyen nyert, így 100 ponttal első, mögötte két második helyével 90 pontos Gáspár Csaba. Várkonyi Bence és Perendy Péter harmadik és negyedik helyeikkel egyaránt 82 pontot gyűjtöttek az első napon.

foto: Kotán Kristóf

A swifteseknél Kaczor Levente vasárnap verhetetlen volt, mögötte a második és harmadik helyen célba érő Gaál fecó a második, a harmadik Pintér Zsombor pedig az első előfutamon második lett, a délutáni versenyen azonban csak összetett hatodik helyen ért célba.

Az Astra Kupában Nagy Kamilla és Kisharsányi nyert előfutamot, de a másik futam nem sikerült nekik, így a nevető harmadik, a mindkét alkalommal második helyen végző Stadler Mihály várja az élről a hétfőt.

A Junior Kupában Kaldenekker Norbert Attila és Kunkli Bendegúz osztoztak az első két helyen, 95-95 ponttal állnak az első helyen, Bunkoczi Soma követi őket.

foto: Kotán Kristóf

Friss