2024. április 23. 21:02

KezdőlapRXKristoffersson és Marklund az élen, a magyarok is jól kezdtek Portugáliában

Kristoffersson és Marklund az élen, a magyarok is jól kezdtek Portugáliában

-

A World RX első idei versenyét és az Euro RX második fordulóját rendezik a portugália Montalegre pályán, ahol az első napon a csúcskategória kettő, az Eb három előfutamot teljesített.

A világbajnokság nyitófordulója előtt mindenki nagy fogadkozásba kezdett, de eddig úgy tűnik nem sikerül megtörni Johan Kristoffersson egyeduralmát. Pedig a Guerlain Cicherit nem csak új csapatot állított a Lancia Delta mögé, hanem Sebastien Loeböt is rábeszélte, hogy csatlakozzon hozzá. Sőt, a Delta reinkarnációjára az az ikonikus Martini dizájn is felkerült, ami sokak szívét megdobogtatja.

Loeb
@World / Red Bull Content Pool

Azt, hogy bármilyen autóban nagyon gyors, Sebastien Loeb ismét bebizonyította, mert amíg a csapattárs egy 9. és egy 10. hellyel az utolsó helyen szerénykedik, Loeb egy hetedik és egy harmadik helyet szerzett és ötödikként várja a vasárnapot. Nem mellesleg a második előfutam első versenyén megszerezte a Lancia első futamgyőzelmét is!

Az élen Kristoffersson és Veiby áll, a világbajnok mindkét előfutamot megnyerte, Veiby pedig második és negyedik lett. A harmadik Grönholm, a negyedik Timmy Hansen.

Marklund
@World / Red Bull Content Pool

Az Euro RX-ben Anton Marklund vezet, két győzelemmel és egy hetedik hellyel abszolválta a szombatot. Sivert Svardal a harmadik előfutamban pokoli gyors volt a saját futamában, ezzel ő nyerte az összesítést, igaz a három verseny alapján csak a hatodik. A nap végi eredménylistán Enzo Ide a második, Janis Baumanis a harmadik.

A magyarok közül Kárai Tamás a remek ötödik helyen fordul a második napra. Kárai harmadik hellyel kezdett, aztán kétszer kilencedik lett. Az első futamos siker után a legjobbak közé került ahol negyedikként ért célba, majd a harmadik előfutamban a saját versenyén második lett.

Benyó Máté 14. hellyel kezdett, aztán a második előfutamban megnyerte a saját versenyét, ám az idő nem volt jó, így csak 12. lett. A harmadik előfutamban pedig Svardal mögött másodikként ért célba és mivel jó volt az idő, ez összesítésben is második helyet ért. Benyó így a kilencedik helyen várja a vasárnapi negyedik előfutamot.

Mózer Attila a 10., Koncseg Zoltán a 11. helyen áll a három előfutam után. A harmadik versenyen együtt indultak Benyóval, Koncseg harmadik lett, Mózer negyedik, ám ők sem csatáztak egymással, az idejük jó lett, és összesítésben a harmadik-negyedik helyen zártak.

Az EURO RX3-ban Damian Litwinowicz vezet, Nils Volland és Joao Ribeiro előtt. Körmöczi Balázs egy hatodik és egy kilencedik idő után a harmadik előfutamban csak négy kört fejezett be (és még egy megrovást is begyűjtött), emiatt a 10. helyről kell előrelépnie vasárnap az elődöntős szerepléshez. Szíjj Zsolt szintén nem ért célba a harmadik előfutamon, ő a 16. helyen áll.

@World / Red Bull Content Pool

 

 

Friss