2024. április 23. 23:44

KezdőlapRXPortugáliában küzdelmes versenyen lett hetedik Benyó Máté

Portugáliában küzdelmes versenyen lett hetedik Benyó Máté

-

A hétvégén Portugáliában folytatódott a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság, és a nemzetközi mezőnyben idén bemutatkozó Benyó Máté  a hetedik helyen végzett, amivel összetettben két futamot követően legjobb magyarként a hatodik pozícióban áll.

A nyirádi szezonnyitó után a portugál Montalegre Circuit-on folytatódott a 2023-es Rallycross Európa-bajnokság a világbajnoksággal közös versenyhétvégén. Benyó Máté a szsabedzéseken műszaki hiba miatt keveset tudott gyakorolni, így az előfutamokon kellett megismernie a pályát.

Eddigi pályafutásom egyik legnehezebb és legváltozatosabb versenye volt a portugál Európa-bajnoki futam. A hétvége első felében rengeteg balszerencsés szituáció sújtott minket. A harmadik kvalifikációs futamtól kezdve viszont megfordult a szerencsénk és visszakapaszkodtunk a középmezőny elejére. Az előfutamok után a negyedik helyen jutottam tovább, így ez a második elődöntő második rajtkockáját jelentette. Itt a rajtból sajnos nem tudtam jól elrugaszkodni és az első kanyarban csak az ötödik helyen fordultam. Nyomtam, ahogy tudtam, de sajnos a joker kör kijáratánál kicsit hozzáértem a falhoz, ami pont annyi időveszteséggel járt, hogy nem tudtam visszajönni a harmadik helyen haladó versenyző elé. Az elődöntőt végül negyedikként zártam, így a döntő futamról éppen csak lemaradtam. Összesítésben a hetedik helyet szereztük meg a portugál fordulón, ezzel rengeteg értékes pontot és tapasztalatot szerezve –  vont mérleget Máté.

Benyó Máté
foto: Korda Racing

A csapat továbbra is elégedett Benyó Máté szereplésével, hiszen a nyirádi ötödik hely után a portugáliai hetedik pozíció is fontos pontokat jelentett.

„Továbbra is állítom, hogy  eddig szinte álomszerű, ami velünk történik. Úgy léptünk ki a nemzetközi színtérre, hogy azonnal mindenkiben tudatosítottuk, nem lehet a Korda Racing csapatát és versenyzőjét félvállról venni. Máté újoncként ismét remekelt, nüanszok választották el az újabb döntő futamtól. De ne legyünk telhetetlenek, ha az elején valaki azt mondja, hogy két futam után összetettben a huszonegy pontjával legjobb magyarként a hatodik helyen áll majd, kinevettem volna. Most teljesen más miatt mosolygok. A teljesítménye nagyon meggyőző volt, ami igencsak bíztató az Európa-bajnokság következő futama előtt” – mondta Spitzmüller Csaba.

Az Eb összetett pontversenyében Benyó Máté az eddig megszerzett 21 pontjával legjobb magyarként a hatodik. A bajnkság két hét múlva Norvégiában folytatódik.

Benyó Máté
foto: Korda Racing

Friss