2024. május 01. 11:33

KezdőlapRXKristofferssont hazai pályán sem lehetett megszorongatni - a magyaroknak nehéz versenyük volt

Kristofferssont hazai pályán sem lehetett megszorongatni – a magyaroknak nehéz versenyük volt

-

Johann Kristoffersson újra száz százalékos teljesítményt nyújtott a World RX höljesi hétvégéjén, ezzel 27 pontra növelte előnyét a bajnokságban. Az Euro RX1-ben Patrick O’Donovan először állt a dobogó legfelső fokára.

Négy előfutam győzelem után az eldöntős versenyét és a döntőt is megnyerte Johan Kristoffersson. A svéden mintha nem fognának az elemek, a változó időjárási körülmények között is alaposan elverte a másik kilenc versenytársat. A World RX második helyén Timmy Hansen végzett, a harmadik Ole Christian Veiby lett. A döntő további sorrendje Kevin Hansen, Timo Scheider és Guerlain Cicherit lett. Utóbbi név meglepetés, hiszen a csapattárs Loeb nem jutott a döntőbe, ahogy a bajnokság második helyén álló Niclas Grönholm sem.

Kristoffersson
foto: Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool

Az Euro RX1-ben komoly mezőny jött össze a szezon egyik leglátványosabb hétvégéjére. Meglepetésre az elődöntőbe csak a 11. helyen továbbjutó Patrick O’Donovan nyerte az eseménydús döntőt, a hétvégére visszatérő, 2104-es Európa bajnok Robin Larsson és Ulrik Linnemann előtt. Anton Marklund negyedik lett, de a bajnokságban növelte előnyét, mert Enzo Ide nem jutott a döntőbe.

A magyarok közül csak Kárai Tamás jutott be az elődöntőbe de ott a futamában hatodik lett, így 5 bajnoki pontot szerzett. Benyó Máté a Peugeot ablaktörlőjének hibája miatt nem jutott be az elődöntőbe, az előfutamok összesítése után szerzett 2 ponttal ez volt számára az idei szezon leggyengébb hétvégéje. Koncseg Zoltán, Mózer Attila és Mózer Márk nem szerzett pontot Höljesben.

Az Euro RX3-ban sem ment jól a magyaroknak, a 12 fős mezőnyben Szíjj Zsolt negyedik lett az elődöntőben, Körmöczi Balázs az ötödik, így nem sikerült döntőbe jutniuk. A versenyt Espen Isaksaetre nyerte Litwinowicz és Hvaal előtt, így a bajnokságban egy versennyel a szezon vége előtt mindössze 5 pont a különbség Litwinowitz és Isaksaetre között.

A világbajnokság július 22-23-án Lydden Hillben folytatódik, az Euro RX1 augusztus 5-6-án Mettetben lép majd pályára, az Euro RX3 szezonzárója pedig az augusztus végi futam lesz az Esteringen, amely egyben az Euro RX1 utolsó fordulóját is jelenti majd.

Kristoffersson
foto: Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool

Friss