2024. április 28. 20:02

KezdőlapRXBenyó Máté hazai pályán győzte le Kárai Tamást

Benyó Máté hazai pályán győzte le Kárai Tamást

-

A rallycross ob negyedik futamán a nyirádi katlanban Benyó Máté legyőzte a nagy rivális Kárai Tamást. Az ötfős Supercar kategóriában Kárai csak a negyedik előfutamban tudta megelőzni a Peugeot-val induló riválist.

Az Eb-n és az ob-n is csatázik egymással a két pilóta. Nemzetközi szinten az audis versenyző áll jobban, ám Benyó Máté nem adja fel, és Nyirádon is megpróbálta legyőzni rutinos riválisát. Szombaton már Benyónál volt az előny, a szabaedzéseken és az első két előfutamon is nyert, bár az idők tekintetében Kárai is remekelt. Vasárnap ismét Benyó kezdett jobban, aztán a negyedik előfutamban Kárai megmutatta, hogy ő is a végsőkig küzdeni fog. Mivel csak öten indultak, elődöntő nem volt, a döntőben pedig ismét Benyó volt a jobb, okosan reagálva Kárai joker taktikájára, 1.3 másodperces előnnyel nyert.

A két rivális mögött Koncseg Zoltán lett a harmadik, Bakonyi Csaba a negyedik, Palotás Péter az ötödik.

A STC-2000 és az S1600 kategóriát összevonták, de mivel csak 2-2 pilóta indult, így is csak négyen voltak. A túraautók közt Held Zoltán magabiztosan nyert a visszatérő Zentai Sándor előtt, az S1600-ban pedig Nagy Benjámin győzte le mind az öt futamban Kovács Sámuelt.

A nagy túraautók, vagy akár azt is mondhatnánk, hogy a BMW-k között G. Nagy Zoltán az E30-assal legyőzte az E36-ossal és E46-tal induló versenytársakat, igaz ehhez az kellett, hogy a másik három pilóta már az első körben ütközött és kiesett, Gabay Zion volt a vétkes a balesetben.

STC-1600-ban Siebel Balázs a Toyota Aygoval száz százalékos teljesítményt nyújtva nyert, Végh Tamás és Bütös Balázs végzett a dobogós helyeken.

A Hankook RX Cupban Antal István lett az első, két előfutamon második lett, utána a harmadik előfutamot és a döntőt is megnyerte.

A Magyar Kupában húszfős mezőny nevezett, de ez nem zavarta meg Szabó Bulcsút abban, hogy hibátlan teljesítménnyel a dobogó tetejére érjen. Szabó Csanád és Széplaki Péter lett a második és a harmadik.

A hibrid Swiftek közt Korda Zsófia lett az első, az MX5 Kupában Perendy Péter nyert. A kétkerékhajtású Swiftek közt Pinté Zsombor diadalmaskodott, az astrások közt Kailbach Gergely győzte le Kotán Krisztiánt. A juinoroknál Kaldenekker Norbert lett az első.

Benyó
foto: Korda Racing

 

Friss