2024. április 28. 07:44

KezdőlapRXNem lesz WorldRX futam Belgiumban - a Lydden Hill-i tűz miatt halasztják...

Nem lesz WorldRX futam Belgiumban – a Lydden Hill-i tűz miatt halasztják a versenyeket

-

A rallycross-világbajnokság legnagyobb kategóriája, az RX1e következő fordulóját is elhalasztották, mivel még nem ért véget a Lydden Hill-i paddock-tűz miatt folyó nyomozás.

A Special One Racing mindkét Lancia Delta Evo-E-jét, amelyet Guerlain Chicherit és Sébastien Loeb vezetettett, valamint a szervizkamionját is elvesztette a július 21-i Lydden Hill-i tűzben. A verseny ezután a királykategóriában elmaradt, mivel megkezdődött a tűz okának kivizsgálása, de a kisebb kategóriákban minden a korábbi menetrend szerint folytatódott.

A hétvégén Belgiumban Mettetben állt volna rajthoz a WorldRX mezőnye, de a versenyt ismét halasztották, mivel a tűzzel kapcsolatos vizsgálatok még tartanak.

Lydden Hill Special One
foto: Historic Racing News

A nézők azonban nem maradnak sztárok nélkül, mert az élversenyzők közül többen, köztük az ötszörös világbajnok Johan Kristoffersson, csapattársa, Ole Christian Veiby, valamint a Hansen testvérek, Timmy és Kevin is az RX2e kategóriában indulnak.

„A show-nak folytatódnia kell! Nagyon pozitívan állunk ehhez a lehetőséghez, és szeretnénk egy nagyszerű show-t nyújtani egy nagyon versenyképes és szoros sorozatban” – mondta Tommy Kristoffersson, a Volkswagen Dealerteam Bauhaus vezetője.

„Azért döntöttünk úgy, hogy az RX1-esek hiánya ellenére is megtartjuk a rendezvényt, mert a lehető legjobb támogatást szeretnénk nyújtani a sportágunknak, és különösen a rallycross kategóriának” – tette hozzá a rendezvény szervezője, Freddy Tacheny. „Az FIA-val és a Promoterrel együttműködve mindent megteszünk, hogy egy pazar show-t rendezzünk.”

Kérdés, hogyan alakul a bajnokság jövője. Európában már csak egy versenyük lenne, augusztus 19-20-án az Esteringen, majd Dél-Afrikába és Hong-Kongba utazik a mezőny. Utóbbi két helyszínen már csak a WorldRX lép pályára – a tervek szerint dupla futamokkal -,  a kisebb sorozatok bajnoksága Németországban véget ér.

foto: @World / Red Bull Content Pool

 

Friss