2024. április 28. 11:08

KezdőlapRXA tűz sem akadályozza meg Loeböt abban, hogy rallycrossozzon

A tűz sem akadályozza meg Loeböt abban, hogy rallycrossozzon

-

Sebastien Loeb továbbra is elkötelezett a rallycross mellett, a Lydden Hill-i tűzvész után Franciaországban Loheac-ban egy Hyundaijal versenyez a jövő hónapban.

A kilencszeres rally világbajnok és háromszoros rallycross világbajnoki futamgyőztes jelenleg csapat nélkül van a World RX-ben, miután a Special One mindkét Lancia versenyautóját és egy kamiont elvesztett a júliusi tűzben Lydden Hillben.

Loeb, aki egy évtizeddel ezelőtt először versenyzett Lohéacban a Peugeot-val a rallycross Európa-bajnokságon, a francia bajnokságban élen álló – és korábbi Hansen Motorsport csapattársa – Davy Jeanney mellett fog versenyezni a PGRX-ben, amelyet az ex-rallycross versenyző Patrick Guillerme vezet.

„Amikor Davy megkért, hogy versenyezzek vele a Lohéac csapatban, nem tartott sokáig, amíg elfogadtam a felkérést” – mondta Loeb.

„Felvettem a kapcsolatot néhány emberrel, akik ismerik a francia bajnokságot és a PGRX csapatát, felidéztem néhány tapasztalatot a korábbi Lohéac-i részvételeimről, és azt mondtam: „Csináljuk!”. Lohéac a francia motorsport egyik zászlóshajója, és a közönség által produkált hangulat hihetetlen. Az elmúlt hónap World RX-ben történt eseményei után újra rallycrossban versenyezni furcsa ízelítő lesz számomra, és nyilvánvalóan minden gondolatom a Special One Racing csapattal lesz attól a pillanattól kezdve, hogy elindulok az első futamon.”

Loeb
Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

„Sportszakmai szempontból, amikor megláttam Davyt a bajnokság élén, azt mondtam magamnak, hogy a megfelelő csapatban vagyok ahhoz, hogy jó eredményt érjek el, bár tudom, hogy a francia bajnokság az egyik legkeményebb, alig várom, hogy elkezdhessem” – tette hozzá Loeb.

A PGRX csapatfőnöke, Charles Guillerme úgy véli, hogy Loeb csatlakozása nem csak a címvédő Jeanney-nek, hanem általában a francia rallycrossnak is lendületet ad.

„Davy-t és Sébastien-t összehozni a csapatunkban a kedvenc rallycross versenyünkön egy álom válik valóra.”

„Nagyon jó szezonja volt a csapatnak, ezért úgy gondoltuk, hogy miért ne? A dolgok aztán elég gyorsan mentek, és ma rendkívül boldogok vagyunk, hogy egy olyan kivételes versenyzőt köszönthetünk a francia bajnokságban, mint Sébastien. Alig várjuk, hogy erős eredményt érjünk el, és megmutassuk a tudásunkat.”

Loeb egyike annak a több World RX versenyzőnek, akik más rallycross bajnokságokban vesznek részt, miközben a Rallycross Promoter folytatja a nyomozást a Lyddenben pusztító tűzvész okának felderítésére.

Loeb
@World / Red Bull Content Pool

Friss