2024. április 28. 17:57

KezdőlapRXÚjra autóba ül a rallycross legnagyobb legendája

Újra autóba ül a rallycross legnagyobb legendája

-

Kenneth Hansen, a rallycross Európa-bajnokság történetének legsikeresebb pilótája a francia ralikrosszbajnokság hatodik fordulójának hétvégéjén, Lohéacban újra felveszi overallját és bukósisakját, és 2012-es visszavonulása óta először visszatér egy rallycross versenyautó volánja mögé.

A svéd versenyzőt, aki jelenleg a Hansen World RX Team csapatfőnöke egy véletlen beszélgetés után csábította vissza a pályára a veterán versenyző, Steve Hill, aki 2023 januárjában az Autosport Show-n találkozott vele.

„Elmentem az Autosport Show-ra a fiammal, Kevinnel, és tettem néhány kört az RX2e autóban, és nagyon élveztem. Beszélgettem Steve Hill-lel, aki 74 éves és még mindig imádja a versenyzést, és az ötlet megragadt a fejemben. Nem lesz rendszeres, és a World RX hétvégéi környékén nem fogok versenyezni, mivel annyira lefoglal a Hansen World RX Team csapat vezetése, de egy lohéac-i szereplés remek ötletnek tűnik” – mondta Kenneth Hansen.

Kenneth Hansen Lohéacban együtt versenyez Jean-Luc Paillerrel, a 11-szeres francia rallycross bajnokkal, aki 1993 és 2011 között a fő riválisa volt. Hansen két autóval is bemutatózik, Pailler Citroen Xantiaja mellett először ül egy B csoportos Peugeot 205-ös volánjához.

A pálya és a verseny nagyon közel áll a szívemhez. A fiam, Timmy három világbajnoki futamot nyert ott, én pedig egyszer nyertem az Európa-bajnokságon 2001-ben. A Lohéac körüli szenvedély mindig olyan hihetetlenül nagy, és mindenekelőtt szeretem a verseny hangulatát, és alig várom, hogy megtapasztaljam ezt a pozitív energiát” – tette hozzá Hansen.

Hansen
Kenneth Hansen – foto: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

A loheac-i futamon a szervezők hatalmas tömegre számítanak, amit a legendák részvétele tovább növelhet.

„Nagyon örülünk, hogy Kenneth visszatér a lohéac-i rallycross-pályára. Kenneth és családja hihetetlenül sikeres volt Lohéacban, és igazi kiváltság számunkra, hogy ismét itt láthatjuk őt akcióban. Már nagyon várjuk a szeptemberi hétvégét” – nyilatkozta Patrick Germain, az Ecurie Bretagne és az Association Sportive du Rallycross de Lohéac elnöke.

„Nagyon várom már, hogy vezethessem az autókat. Természetesen nagyon jól ismerem a pályát. Nehéz előzni, és nagy kihívást jelent, de a közönség lelkesedése igazán jól érezhető, és én nagyon izgatott vagyok emiatt. Az is jó lesz, hogy Sebastién Loebbel egy versenyen lehetek, aki a Lydden Hill-i tűzeset után ott fog versenyezni. Az egész rallycross világ nagyon szomorú volt, amikor látta, hogy mi történt a csapatával – a Special ONE Racinggel – és mindannyian újra összejövünk, hogy üdvözöljük őt a pályán, és reméljük, hogy hamarosan újra a World RX paddockjában láthatjuk őt és a csapatot” – fejezte be a 14-szeres Európa-bajnok Kenneth Hansen.

Hansen
Kenneth Hansen – foto: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

 

 

Friss