2024. április 29. 10:59

KezdőlapRXMegrendezik a Rallycross-vb utolsó két versenyhétvégéjét, de nem az RX1e autókkal

Megrendezik a Rallycross-vb utolsó két versenyhétvégéjét, de nem az RX1e autókkal

-

A Rallycross Világbajnokság utolsó két fordulóját megrendezik Fokvárosban (október 7-8.) és Hongkongban (november 11-12.) de a pilóták az RX1e autók helyett a ZEROID X1 járművekkel versenyeznek.

Az FIA Motorsport Világtanács rendkívüli e-szavazását követően a 2023-as Rallycross Világbajnokság szezonjának utolsó négy fordulója az előzetes menetrend szerint zajlik, viszont a versenyzők RX2e-kategóriás járművekkel versenyeznek. Fokvárosban és Hongkongban is bajnoki pontokat kapnak a pilóták.

Figyelembe véve a július 21-én Lydden Hillben történt, mindkét Special ONE Racing RX1e versenyautót elpusztító tűzeset folyamatos vizsgálatát, valamint az autók Fokvárosba történő szállításának logisztikai időkeretét, úgy döntöttek, hogy a versenyzők ZEROID X1-es járművekkel fognak versenyezni.

Kristoffersson
foto: Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool

Az autókat ezután Kínába szállítják a szezonzáró dupla versenyre, amikor a World RX a bajnokság történetében először a hongkongi belváros utcáira látogat.

„A Rallycross Promoter abszolút elkötelezett amellett, hogy Fokvárosba és Hongkongba utazzon a szezon utolsó fordulóira” – nyilatkozta a Rallycross Promoter ügyvezető igazgatója, Arne Dirks. „Abszolút elsődleges, hogy a világ legjobb versenyzői ott versenyezzenek, és teljesen biztosak vagyunk benne, hogy a rajongóknak mindkét helyszínen látványos hétvégét fogunk biztosítani. Köszönjük a csapatoknak a fantasztikus együttműködést, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy a 2023-as szezonnak izgalmas befejezése legyen”

A jövő hónapban Fokvárosban legalább nyolc versenyzőt ott lesz, viszont közülük csak a bajnokságot jelenleg vezető Johan Kristoffersson nevét erősítették meg a promóter oldaláról.

„Hatalmas erőfeszítés volt minden érintettől, a promótertől, az FIA-tól és a csapatoktól, hogy összehoztak egy megoldást, miután úgy tűnt, hogy az idei folytatás lehetetlen. Ezzel több időt nyerünk a folytatásra és a felkészülésre 2024-re és azon túl, ahol sportágként tovább fogunk fejlődni a versenyzés és a kereskedelmi termékek tekintetében, és természetesen csapatként is” – montda Kenneth Hansen, a Hansen csapat vezetője, és azt is megerősítette, hogy Timmy Hansen és Kevin Hansen is ott lesz a futamokon. Timmy Hansent szép emlékek kötik Fokvároshoz, 2019-ben ott szerezte meg a bajnoki címet.

Spa
foto: @World / Red Bull Content Pool

 

Friss