2024. április 28. 02:37

KezdőlapRXBenyó Máté a rallycross magyar bajnok

Benyó Máté a rallycross magyar bajnok

-

Az extrém időjárási körülmények miatt felfüggesztették a Magyar Rallycross Bajnokság 5. nyirádi fordulóját a harmadik kvalifikációs futam után.
A végeredményt a három kvalifikációs futam után hirdették, itt Benyó lett az első Alois Höller és Ales Fucík előtt. A győzelemért járó 23 pont elég volt a Korda Racing versenyzőjének, hogy a szezonzáró futam előtt bebiztosítsa bajnoki címét a Supercars kategóriában.
A harmadik előfutamban csak lépésben tudtam bevinni az autót a célba, annyira bepárásodott a szélvédőm, hogy az első kör végétől semmit sem láttam a pályából. Az első két jó előfutamon elért helyezésemnek köszönhetően így is az első helyen maradtam az összesített eredménylistán, amely a verseny törlését követően a végeredmény is lett.
Ezzel pedig nem csak a versenyt, de a 2023-as Magyar Rallycross Bajnokság Supercar kategóriájának bajnoki címét is megnyertem egy fordulóval a bajnokság vége előtt„-írta Benyó a nyirádi versenyről, majd a bajnoki címet is értékelte.
Benyó
kép: Korda Racing
„A rallycross királykategóriájában a bajnoki címet elhozni eddigi pályafutásom legkomolyabb sikere. A 2012-ben a rallycross junior kupa “első évfolyamában” résztvevő 11 éves énem biztos, hogy félénken csak elmosolyodott volna, ha azt mondták volna neki, hogy egy nap Supercar kategórian bajnok lesz. Rengeteg belefektetett idő, energia, pénz, lemondások, sikerek és kudarcok állnak egy ilyen cím mögött!
Mindenkinek nagyon köszönöm, aki bármilyen formában is végigkísért ezen az úton, a junioros “botladozásoktól” kezdve egészen a supercar bajnoki címig!
Mérhetetlenül hálás vagyok a Korda Racing-nek, hogy 3 évvel ezelőtt, amikor a legjobban kellett, meglátták a lehetőséget bennem és felkaroltak. Hosszú út áll azóta mögöttünk, de ez a siker, a közös sikerünk! Minden egyes csapattagunké, minden egyes szurkolónké, sőt még a legfőbb kritikusainké is!
A bajnoki cím ugyan eldőlt, de a szezonnak még nincsen vége! A Rabócsiringen zárjuk a bajnokságot, ahol szeretnék tét nélkül, önfeledten és látványosan versenyezni!”
Benyó
foto: Korda Racing

Friss