2024. április 27. 22:15

KezdőlapRXWieszt Lyden Hillben avatja fel az új Megane Supercart - mindkettőt

Wieszt Lyden Hillben avatja fel az új Megane Supercart – mindkettőt

-

Két GCK Renault Megane RS RX Supercar-t vásárolt nemrégiben Wieszt Janko. Sokan azt várták, hogy a duó elindul a Rabócsiringen a hazai szezonzárón, de végül csak teszteltek Máriapócson. A bemutatkozás a brit bajnokság utolsó versenyén lesz, mindkét autó pályára lép, és mindkettőben Wieszt ül majd.

A magyarázat egyszerű, az Impossible RX Team apa-fia párossal áll rajthoz a legendás pályán. Wieszt János és Janko versenyez majd az egyedi gépekkel, amelyeket eredetileg a brit Prodrive cég fejlesztett ki a 2018-as vb szezonra.

Az 54 éves Wieszt János korábbi magyar rally II bajnok volt 1995-ben, míg fia, a 29 éves Janko magyar és közép-európai zónabajnoki címeket nyert gokartban, majd később, 2017-ben a Super1600-as géposztályban magyar rallycross bajnoki címet szerzett.

Wieszt
foto: Impossible RX Team

Miután nemrégiben megvásárolták a Megane RS RX gépeket, és teszteltek Máriapócson, a csapat most a rallycross hazájába, Lydden Hillbe utazik, hogy első alkalommal mutatkozzon be az autókkal – egyben ez lesz az első alkalom, hogy ilyen Supercarral versenyeznek majd az 5 Nations BRX-ben.

„Már a megépítésük óta imádtuk ezeket az autókat, és sokáig tárgyaltunk a GCK-val, mielőtt megegyeztünk a megvásárlásukról. Ezek az autók egyediek – egyetlen más Supercar sem rendelkezik olyan műszaki megoldásokkal, mint ezek” – mondta Janko Wieszt.

Wieszt
foto: Impossible RX Team

„Ami engem illet, én már versenyeztem régi Supercarral, de Euro RX vagy World RX szintű autóval még soha, édesapám pedig még soha nem vezetett Supercart. Mindkettőnknek hosszú szünet volt az utolsó versenyünk óta, de szeretem Lyddent, mint pályát, és nagyszerű lesz először ott vezetni az autókat. Nincsenek elvárásaink, csak az, hogy a legjobbunkat nyújtsuk, és a következő szezonra tekintsünk, amikor az Európa-bajnokságban tervezünk néhány szereplést” – árulta el a további terveket Janko.

Wieszt
foto: Impossible RX Team

Friss