back to top
2024. május 05. 22:10

KezdőlapRXHárom autóval tervez jövőre a Rallycross EB-n a PGRX csapat

Három autóval tervez jövőre a Rallycross EB-n a PGRX csapat

-

A Francia Rallycross Bajnokságon győztes PGRX csapat három autóval tervezi a 2024-es Rallycross Európa-bajnokságban indulását az ERX1 kategóriában.

Azzal a Hyundai i20-assal, amellyel Anton Marklund 2022-ben Euro RX1-es bajnoki címet szerzett, Davy Jeanney – Sébastien Loeb mellett az egyetlen francia pilóta, aki fordulót nyert a Rallycross Vb-n – idén pályafutása második koronáját szerezte meg a francia Supercar kategóriájában.

A 36 éves pilóta nyolc versenyen négy győzelmet és két további dobogós helyezést ért el, a kvalifikációs futamok harmadát megnyerte, és 15 leggyorsabb versenykörrel 243 pontot szerzett a lehetséges 288-ból. Lohéacban csatlakozott hozzá Sebastien Loeb, akivel a PGRX kettős győzelmét érte el azon a hétvégén.

foto: PGRX

A csapat azóta megvásárolta a harmadik i20-ast, a Hedströms Motorsport autóját, amellyel Oliver Solberg tavaly Höljesben versenyzett. Most a nemzetközi visszatérés lehetőségét vizsgálják.

„Kivételes szezonon vagyunk túl. A lohéac-i hétvége annál is inkább figyelemre méltó volt, mert Sébastien Loeb a három Hyundai i20-asunk közül az elsővel nyert. A másik két GRX által gyártott autóval ellentétben ez a kocsi házon belül, műszaki partnereinkkel együttműködve készült. Ez bizonyára ötleteket ad nekünk 2024-re” – mondta a PGRX csapatvezetője, Charles Guillerme.

foto: PGRX

„Nem igazán tudom, milyen futamokból áll majd a következő szezon, de megvannak a megfelelő eszközeink ahhoz, hogy a francia- és az Európa-bajnokságon is harcba szálljunk. Megbízható technikai partnereink, valamint a SET Promotion támogatása, akikkel az elmúlt egy évben oly sokat tanultunk. Butaság lenne nem felmérni az összes lehetőséget, ami előttünk nyitva állhat. Az Európa-bajnokság természetesen ezek közé tartozik, és ez olyasmi, amit megvizsgálunk. Ha találunk olyan versenyzőket, akik képesek megbirkózni a sorozat kihívásaival és követelményeivel, akkor ezt a lehetőséget nem hagyjuk ki” – magyarázta a csapatfőnök.

Az egyik ilyen pilóta akár maga Marklund is lehetne, a bajnok idén egy finoman szólva sem csúcsformában levő Ford Fiestával szenvedte végig az évet, igaz azzal az autóval is bajnok lett.

foto: PGRX

Friss