2024. április 27. 13:46

KezdőlapRXNiclas Grönholmék az elektromos autókkal jönnek Nyirádra

Niclas Grönholmék az elektromos autókkal jönnek Nyirádra

-

A CE Dealer Team a 2024-es World RX bajnoki címet akarja megszerezni Niclas Grönholmmal és Klara Anderssonnal a két PWR RX1e volánja mögött.

A csapat megerősítette, hogy 2024-ben is változatlan versenyzői felállással indulnak a világbajnokságon, és az elektromos járművek mellett is kitartanak.

A CE Dealer Team két évvel ezelőtt csatlakozott a World RX mezőnyéhez, és az első szezonban a harmadik helyen végzett a csapatversenyben, majd tavaly a második helyre léptek előre. Idén már nem csak az elekromos versenytársakkal kell megküzdeniük, hanem a vb mezőnyhöz csatlakozó SuperCarokkal is csatáznak majd.

„Hihetetlenül izgatottan várom a következő szezont és a lehetőséget, hogy a világ legjobbjai ellen versenyezhessek. Bár a végső cél mindig a győzelem, minden versenyhez alázattal és a versenyzők iránti tisztelettel közelítek. Minden szezon új kihívásokat és fejlődési lehetőségeket hoz, és teljes mértékben elkötelezett vagyok amellett, hogy a legjobbamat nyújtsam a siker érdekében. Alig várom, hogy pályára lépjek, és lássam, mit érhetünk el együtt, csapatként” – fogadkozott Grönholm, aki hét győzelmet szerzett eddig a vb-n.

Grönholm
foto: Andre Lavadinho / @World / Red Bull Content Pool

Marcus Grönholm fia az elmúlt három szezonban mindannyiszor a harmadik helyen végzett a bajnoki tabellán. Csapattársa, Klara Andersson 2022-ben debütált a World RX-ben, és gyorsan az élmezőnybe került, igaz ez nem volt nehéz, mivel finoman szólva is foghíjas volt az elektromos bajnokság. Andersson Portugáliában történelmet írt, az első nőként, aki valaha is felért a dobogóra a nemzetközi rallycross élmezőnyében -, tavaly novemberben Hongkongban pedig ő lett az első nő, aki kvalifikációs futamot nyert.

„Megtiszteltetés számomra, hogy ismét a CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment hivatalos versenyzője lettem, és izgatottan várom, hogy egy olyan csapat tagja lehetek, amely a rallycrossban a kiválóságra törekszik. A csapatbajnokságban eltökélt szándékunk, hogy minden versenyen a legjobbunkat nyújtsuk, és győzelemre vezessük a csapatot” – nyilatkozta Andersson.

A bajnokság a CE Dealer Team hazai pályáján, a svédországi Höljesben – a rallycross legendás „Magic Weekendjén” – július 6-7-én veszi kezdetét, majd a második helyszín Nyirád lesz, júilus 27-28-án.

Grönholm
foto: @World / Red Bull Content Pool

Rallycross világbajnoki futam lesz Nyírádon!

 

Friss