2024. május 03. 22:36

KezdőlapRXKárai Tamás maradt a Vörös Katlan ura, Benyó Máté nem tudta legyőzni...

Kárai Tamás maradt a Vörös Katlan ura, Benyó Máté nem tudta legyőzni Nyirádon

-

Kárai Tamás nyerte a rallycross ob második versenyhétvégéjét Nyirádon. A második helyen Benyó Máté, a harmadikon Ales Fucik végzett.

Azonos pontszámmal kezdték a vasárnapot a riválisok a SuperCars első-második és harmadik-negyedik helyén. A harmadik kvalifikáción Kárai került előnybe, Benyó lett a második, Fucik a harmadik, Koncseg Zoltán viszont nem rajtolt el, így hátrányba került.

foto: Kotán Kristóf

A Q4-ben aztán kibillent a megszokott mederből a verseny. Egy rajtbalesetet követően Kárai nem ért célba, Fucikot kizárták, és mivel a többiek is bajba kerültek, csak négy versenyző szerzett pontot. Benyó, Koncseg, Kotán, Palotás lett a sorrend, ezzel Benyó Máté került az eredménylista élére, és megszerezte az első rajtkockát a döntőre, mivel elődöntőre nem került sor.

foto: Kotán Kristóf

A döntőben Benyó és Kárai állt az első sorba, mögöttük Koncseg és Kotán, majd a harmadik sorban Fucik és Palotás rajtolt. Kárai a versenyen nem hibázott, megfutotta a leggyorsabb kört is és bezsebelte a győzelmet Benyó előtt. Fucik végül harmadik lett, mögötte Koncseg, Kotán, Palotás sorrendben értek célba a többiek.

A Super1600-ban meglepetés született, Kovács Sámuel nyert Kistuki előtt, mivel a kvalifikációkon verhetetlen Kaczor Levente kihagyta a jokert és harmadik lett.

foto: Kotán Kristóf

A kétautós STC+2000 kategóriát Papp Lajos nyerte Vámosi Tibor előtt, a kis túraautók közt a hétvégén verhetetlen Trepák Andor győzte le Szelei Balázst és a szlovák Marko Vladimirt.

Az STC-1600-ban elődöntőket is rendeztek. Itt nyert Siebel Balázs és Gonda Ákos, a döntőben pedig Siebel volt gyorsabb a Toyota Aygoval. A harmadik helyen ifj. Pallag-Bozsák Csaba ért célba.

foto: Kotán Kristóf

A CrossCar Kupában Csuti Kristóf ötből öt futamot nyert és első lett, a Magyar Kupában pedig Szabó Bulcsú csaknem megismételte ezt a teljesítményt, ő az előfutamában második lett, a döntőben viszont első helyen intették le. A hibrid Swift mezőnyben Held Zoltán hibátlan teljesítménnyel állt a dobogó tetejére, ugyanigy tett Gáspár Csaba az MX5 kategóriában.

foto: Kotán Kristóf

Az Astra Kupában Kisharsányi csak a harmadik kvalifikáción lett második, a többi futamot megnyerte és 23 bajnoki pontot gyűjtött, a Junior mezőnyben pedig Kaldenekker Norbert Attila érdemelte ki az aranyat azzal, hogy ötből ötöt futamon lett első.

foto: Kotán Kristóf

 

 

 

Friss