back to top
2024. június 21. 22:03

KezdőlapRXÚj győztest avattak Máriapócson

Új győztest avattak Máriapócson

-

A rallycross ob haramdik futamán a Rabócsiringen Antal István ma is megállíthatatlan volt és megnyerte a versenyt Benyó Máté előtt.

A vasárnapi két kvalifikáció után Antal István állt az első helyen, ám hétfőre mindenki arra számított, hogy Wieszt Jankó a friss gumikkal megszorongatja az Audival versenyző Antalt és Benyó is felgyorsul az Európa-bajnokságon használatos gumikkal, amelyekkel egyértelműen lassabb a Peugeot. Sajnos nem így lett, a csata elmaradt. Wieszt Jankót csak a harmadik kvalifikáción láthatta a közönség, a negyediken már nem tudott rajthoz állni a pilóta.

„Tegnap a rajt utáni koccanásban megfájdult a válla, ami ma ki is ugrott, így nem tudja folytatni. Ami bíztató, hogy a csapat 5 nap alatt kiválóan összerakta az autót ami hibátlanul működik és a régi Supercars időkben használt gumiaival komoly időket tudott futni. Tehát bizakodóak lehetünk és lássuk mit hoz a folytatás, ha bevetjük majd élesbe amit be lehet” – magyarázta a csapat a verseny korai befejezését.

foto: Kotán Kristóf

A döntőre így négyen maradtak és hiába rajtolt jól Benyó, a korán jokerező Antal gyorsabb volt nála és nyert, ezzel Benyó és Kárai után a harmadik futamon a harmadik különböző győztes állt a dobogó tetejére.

foto: Kotán Kristóf

Az S1600-ban a négy kvalifikációt megnyerő Kaczor Levente nem jutott el a célig a döntőben, így Nagy Benjámin nyert a szintén Hoosier gumikat tesztelő Kovács Sámuel előtt. Az STC+2000-ben sajnos egyértelmű volt a végeredmény, az egyedül rajthoz álló Papp Lajos vitt minden pontot.

Az STC-2000-ben ugyan Trepák Andor Roman Castoral előtt szelte át a célvonalat, de baleset okozásáért 10 másodperc büntetést kapott, ezzel a cseh versenyző é lett a serleg.

foto: Kotán Kristóf

STC-1600-ban hibátlan hétfő után Siebel Balázs nyakába került az arany, Artner Róbert és Körmöczi Gergő állt még dobogóra. A CrossCar kupában Csuri Kristóf nyerte a harmadik kvalifikációt és a döntőt is, Horváth Ottó lett a második, Néveri Konrád a harmadik.

foto: Kotán Kristóf

A Magyar Kupában már elődöntőt is rendeztek, ebből a másodikon a Q3-ban is győztes Szabó Bulcsú nyert, és ha már megszerezte a döntő első rajthelyét élt is a lehetőséggel és a döntőt is megnyerte Gidai Máté és Madari Tamás előtt.

A hibrid Suzukik közt Held Zoltán folytatta a vasárnapi jó szereplést, a kvalifikáción és a döntőben is első lett. Turán Lotti a második helyen végzett, de veszélyes versenyzésért egy megrovást is begyűjtött a felügyelőktől, a harmadik helyen Held Márton ért célba.

foto: Kotán Kristóf

Az MX5 mezőnyben Gáspár Csaba dominált és Herczeg Tamás második helye sem forgott veszélyben, a dobogó harmadik fokát a mindhárom kvalifikáción negyedik helyen végző Dr. Grigalek Gábor szerezte meg.

foto: Kotán Kristóf

Az Astra Kupában Kisharsányi első helye volt egyértelmű, mögötte viszont nagy volt a csata. Végül Bárány Dávid lett a második, a harmadik helyet pedig Kotán Krisztián szerezte meg, akinek édesapja a Supercar mezőnyben negyedik lett a Focusszal.

A juniorok közt Kaldenekker Norbert volt hibátlan hétfőn és nyert, Farkas Tamás és Szabó Bence áltt mellé a dobogó második és harmadik fokára.

foto: Kotán Kristóf

Friss