back to top
2024. június 21. 22:05

KezdőlapRXElmarad a Rallycross Eb Franciaországi futama

Elmarad a Rallycross Eb Franciaországi futama

-

Az utolsó utáni pillantban mondták le az Essay-i rallycross Eb futamot, amely a sorozat szezonnyitója lett volna.

„A Rallycross Promoter (RXP) meglepődve és csalódottan értesült arról, hogy az Essay’s Circuit des Ducs-on június 8-9-én megrendezésre kerülő Euro RX of France-ot váratlanul törölték az FIA nemzetközi sportnaptárából a Fédération Française du Sport Automobile (FFSA), Franciaország nemzeti motorsportot irányító szervezete kérésére. 

Az RXP osztozik a partnerek, a versenyzők, a szurkolók és a pálya csapatának mérhetetlen csalódottságában , akik hónapok óta fáradhatatlanul dolgoztak ezen a projekten.

Sikeres és élvezetes eseményre számítottunk, amely 13 év után először jelzi Essay visszatérését az európai versenyzésbe, teljes rajtrácsot biztosítva az Euro RX1-ben, és számos magasan jegyzett francia versenyzővel a mezőnyben” – áll a promóter közleményében, ugyanakkor arra nem adnak választ, hogy a francia szövetség miért kérte a verseny törlését.

Az Eb – a világbajnoksággal együtt – így a svédországi Ferratum World RX of Sweden versenyével indul Höljesben – a rallycross „Magic Weekend” eseményén – július 6-7-én.

A franciaországi szezonnyitón hét magyar versenyző is rajthoz állt volna, így számunkra különösen fájó a verseny törlése.

Benyó
foto: Korda Racing

 

Friss