back to top
2024. június 30. 23:49

KezdőlapRXTíz autó indul a rallycross világbajnokság első futamán

Tíz autó indul a rallycross világbajnokság első futamán

-

A svédországi Höljesben indul a rallycross világbajnokság, a nevezési listán tíz versenyző szerepel. Egyelőre többen szavaztak bizalmat az elektromos járműveknek.

Johan Kristoffersson és Ole Christian Veiby a KMS új belsőégésű motoros Volkswagen Polójával áll rajthoz az idei világbajnokságon, a csapat két elektromos autóját pedig két fiatal vezeti majd. Gustav Bergström és Sondre Evjen áll rajthoz a két Volkswagen RX1e-vel, és ezzel csapaton belül is megvalósul a technológiák csatája.

Anthony Pelfrene egy Peugeot 208 WRX-szel, René Münnich pedig a Seat Ibizával erősíti a hangos és benzinszagú flottát. Az elektromosoknál a Hansen testvérek maradtak a Peugeot 208 RX1e mellett, és a CE Dealer Team sem épített új autót, így Klara Andersson és Niclas Grönholm is a már ismert technikával áll rajthoz Svédországban.

Rallycross Portugal
foto: Joerg Mitter/Red Bull Content Pool

A második futamon Nyírádon már Wieszt Janko is csatlakozik a vb mezőnyhöz a Renault Megane-nal, és remélhetőleg még többen is úgy döntenek, hogy megpróbálnak világbajnoki pontokat gyűjteni a Vörös Katlanban.

A rallycross vb első versenyének nevezési listája:

#1 Johan Kristoffersson – Volkswagen Polo KMS 601 RX
#8 Anthony Pelfrene – Peugeot 208 WRX
#12 Klara Andersson – PWR RX1e
#17 Gustav Bergström – Volkswagen RX1e
#21 Timmy Hansen – Peugeot 208 RX1e
#68 Niclas Grönholm – PWR RX1e
#69 Sondre Evjen – Volkswagen RX1e
#71 Kevin Hansen – Peugeot 208 RX1e
#77 René Münnich – SEAT Ibiza
#96 Ole Christian Veiby – Volkswagen Polo KMS 601 RX

Ole Christian Veiby (NOR) and Johan Kristoffersson (SWE) of the Volkswagen Dealerteam BAUHAUS, Niclas Groenholm (FIN) of the Construction Equipment Dealer Team and Timmy Hansen (SWE) of the Hansen World RX Team seen during the FIA World Rallycross Championship in Hong Kong, China on November 12, 2023. // Joerg Mitter / Red Bull Content Pool // SI202311120202 // Usage for editorial use only //

Friss