back to top
2024. szeptember 09. 07:54

KezdőlapRXHarmadik helyen várják a folytatást a magyarok Nyirádon

Harmadik helyen várják a folytatást a magyarok Nyirádon

-

A rallycross Eb mindkét kategóriájában magyar versenyző lépett a harmadik helyre a vasárnapi első kvalifikációs kört követően.

Az Eurox RX1 harmadik kvalifikációjának első versenyén Koncseg Zoltán és ifj. Kiss László Oliver O’Donovan mögött végzett a második és harmadik helyen.

A második futamon a jól rajtoló Kárai Tamás fékezett a legkésőbb az egyes kanyar előtt és az élre állt. A rutinját és a pályaismeretét kihasználva könnyedén nyert a korán jokerező Litwinowicz előtt.

A harmadik futam Patrick O’Donovan és Belevskiy ádáz csatájáról szólt, előbbi szerezte meg az 5 bajnoki pontot miután Belevskiyt a falba küldte az egyes kanyarban. Antal István a harmadik helyen ért célba.

A negyedik versenyen Benyó és a Mózer család került össze Liimatainennel. Benyó Mindkét Mózerrel megküzdött majd a három magyar korai jokere után Mózer Attila, Benyó Máté, Mózer Márk sorrendben csatáztak, közben  Liimatainen megfutotta a kategória legjobb körét. Benyó megelőzte az idősebb Mózert és második lett.

Összesítésben Kárai a harmadik helyre lépett előre, Koncseg a hatodik.

Benyó
foto: Korda Racing

Az Euro RX3-ban a harmadik kvalifikáción Szabó Krisztián volt a legjobb magyar, mégis kissé elégedetlenül szállt ki az autójából, mert második helyen intette le a kockás zászló. A futamért mégis 5 pontot kapott, mert a győztes Körmöczit egy hellyel hátra sorolták. Kovács Sámuel a harmadik lett, Ferjáncz az ötödik helyen ért célba. A másik ágon Trepák Andor csatázott, itt Ribeiro volt a leggyorsabb Senegacnik és Sousa előtt, Trepák negyedikként ért célba. A harmadik versenyen Gelenys és Végh Tamás is bemozdult a rajnál, és Végh nem is tudott elrajtolni. Nils Volland kitűnő idővel nyert.

A három futamot követően Szabó a harmadik Volland és Senegacnik mögött, Trepák a hetedik, Kovács a 10., Körmöczi a 12., Ferjáncz a 13. helyen áll.

foto: Korda Racing

 

Friss