back to top
2024. szeptember 09. 07:52

KezdőlapRXÚjabb magyar dobogó Nyirádon - Szabó Krisztán harmadik lett az Euro RX3-ban

Újabb magyar dobogó Nyirádon – Szabó Krisztán harmadik lett az Euro RX3-ban

-

A szombati vb siker után Eb harmadik helynek örülhetett a közönség Nyirádon, az Euro RX3-ban Szabó Krisztián harmadik helyen ért célba Joao Ribeiro és Nils Volland mögött.

Az Euro RX3-mal kezdődött az elődöntők sora, az első futamban Ferjáncz András indult a harmadik sorból. Nem jutott tovább a magyar pilóta, hatodikként ért célba. A futamot Ribeiro nyerte Sousa és Geleyns előtt. A másik ágon Nils Volland és Szabó Krisztián várta az első sorból a lámpák kialvását, mögöttük Körmöczi és Trepák, majd Kovács és Tejes következett. Az első két autó egyszerre indult, de Szabó nem kakaskodott Vollanddal. Trepák fordult harmadikként a Suzukival, de már az első körben jokerre ment, csakúgy, mint a hatodik helyen álló Kovács. Tejes a következő körben a jokere után épphogy Trepák mögé jött vissza, ám a dombra felfelé meglökte a Suzukit és ez elég volt az előzéshez. Viszont annyira lelassultak, hogy a harmadik körben jokerező Körmöczi mindkettejük elé került. Meglepetésre ezt követően Volland jött jokerre, ahonnan másodikként jött vissza Körmöczi elé, majd az utolsó körben Szabóra várt a hosszabb szakasz. Változás nem történt, Szabó Volland mögé érkezett így Körmöczivel kiegészülve ők hárman jutottak a döntőbe.

Az Eb nagyautói következtek, az első futamban Koncseg Zoltánnal az első sorban. A kék-fehér Audi picit beragadt a rajtnál, és ez elég volt, hogy Patrick O’Donovan és Ikonen is elé kerüljön. A szokásos korai joker következett, közben O’Donovan utolérte a vezető Belevskiyt, de egy szenzációs harmadik körös jokerrel második helyre jött vissza. Belevskiy hiába fordult a következő körben a jokerre, elveszítette az első helyet, minket azonban inkább az bosszantott, hogy Ikonen is Koncseg előtt maradt, így a magyar pilóta nem jutott döntőbe.

Nyirád
foto: STom

A második futamban a második és harmadik sor a magyaroké volt, így egy magyarnak biztosan helye volt a döntőben, de a szurkolók természetesen ennél többen reménykedtek. Benyó jött el a harmadik helyen, Mózer Márk pedig lerajtolta Kárai Tamást. Litwinowicz és Antal választotta a jokert az első körben, majd egy körrel később Mózer, aki úgy tért vissza, hogy a lengyel Audijának ütközött. A lendületvesztésüket kihasználta Benyó és letudta a jokert, de maradt harmadik Liimatainen és Kárai mögött. A végén a két első is jokerezett, Benyó megelőzte Kárait, de a lényeg, hogy két magyar versenyző is döntőbe jutott!

Újra az Euro RX3 következett a Vörös Katanban, a döntőben Szabó krisztián a második, Körmöczi Balázs a harmadik sorból indult. Szabó tisztán fordult a harmadik helyen. Körmöczi autója sajnos a második körben megállt, Szabó viszont kitartóan üldözte a második Vollandot, majd a negyedik körben tisztán jokerezett. A harmadik helyet megtartotta, így a nap első döntőjén újabb magyar dobogónak örülhettünk! A leintés után változott a végeredmény, Ribeirot megbüntették, egy hellyel hátrasorolták, így a versenyt Nils Volland nyerte.

Nyirád
foto: STom

Friss