back to top
2024. szeptember 12. 14:42

KezdőlapRXBenyó Máté Belgiumban is dobogóra állt az Európa-bajnokságon, Kristoffersson megint oktatott

Benyó Máté Belgiumban is dobogóra állt az Európa-bajnokságon, Kristoffersson megint oktatott

-

A rallycross vb és Eb belgiumi fordulójának második napján a WRX értékelést Johan Kristoffersson nyerte. Az Euro RX1-ben Benyó Máté harmadik helyen végzett.

A szombati Hansen dupla dobogó után már az elődöntőkben eldőlt, hogy kevés esély lesz az ismétlésre, mert a cmvédő és Grönholm nyerte a két futamot, így a döntőben ők álltak az első sorba, mögöttük Kevin Hansen és Veiby, majd Klara Andersson és Timmy Hansen várta a rajtot.

A hosszú idő után felvillanó zöldre Kristoffersson reagélt a legjobban, az első kanyar is az övé lett, mögötte viszont a kissé elalvó Veiby a gumifalat, majd Kevin Hansen is eltalálta, de mentek tovább. Kevin Hansen a lökéssel kapott lendületet felhasználva másodikként kavarodott ki a káoszból, a szélen előre igyekvő bátyja viszont csak hatodik lett a sorban. Kristofferssonnak itt búcsút is intett a mezőny, a hatszoros világbajnok körönkét egy másodperccel távolodva hatalmas előnnyel nyert. Mögötte a jokerrel próbáltak taktikázni, Kevin Hansen és Grönholm pedig valószínűleg hevesen fohászkodott is, hogy a gumiba érő sérült lökhárítójuk ne okozzon defektet. Defekt nem lett, Veiby korai jokere is okos döntés volt, így Kevin Hansen lett a második, Veiby a harmadik.

Kristoffersson
foto: @World / Red Bull Content Pool

Az Euro RX1-ben a döntő rajtrácsának fele magyar zászlót viselt a hátsó ablakán. Benyó Máté a negyedik, ifj. Kiss László az ötödik, Mózer Márk a hatodik helyről indult. A rajtnál Litwinowicz beragadt, így Benyó harmadikként fordult az első kanyarban az egymást gyötrő Patrick O’Donovan és Yuriy Belevskiy mögött. A harmadik körben a korán jokerező Kiss az első kanyarban a falban állt meg, továbbment, de bal hátsó defekttel és leszakadt első lökhárítóval döcögött végig. Az élen O’Donovannal nem bírt Belevskiy, a korán jokerező Litwinowicz pedig megelőzte Mózert, de Benyóval már nem bírt, így a Korda Racing versenyzője Nyirád után ismét harmadik helyen ért célba.

Az EURO RX3-ban Körmöczi Balázs harmadikként jutott az elődöntőbe, de negyedik lett a futamában amivel nem jutott a döntőbe. A versenyt Joao Ribeiro nyerte Dominik Senegacnik és Nils Volland előtt.

Mettet WRX
foto: @World / Red Bull Content Pool

 

Friss