back to top
2024. október 16. 12:34

KezdőlapRXIsztambulban zárul a rallycross vb idei szezonja

Isztambulban zárul a rallycross vb idei szezonja

-

Hosszas várakozás után kiderült hol ér véget a rallycross-világbajnokság 2024-es éve. A várt kínai helyszín helyett végül Isztambulban rendezik az utolsó versenyt, november 9-10-én.

Az Isztambul Parkba 2015 óta először visszatérő World RX of Türkiye a szezon utolsó fordulója lesz, a pályán már dolgoznak a  szervezők.

„Köszönjük a TOSFED-nek (Török Automobil Szövetség) a szezon utolsó fordulójának megszervezésében nyújtott támogatását” – mondta Arne Dirks, a World Rallycross Promoter ügyvezető igazgatója. „Úgy gondoljuk, hogy ez egy hosszú távú partnerség megújítása a TOSFED-del, hogy a rallycross csúcsszínvonalát visszahozzuk Isztambulba. Ugyanilyen fontos, hogy hálásak vagyunk az FIA-nak és a Volvo CE-től kapott folyamatos szakértelemért, amelynek pályaépítési ismeretei elengedhetetlenek a rendezvény sikeréhez.”

A hétvége teljes versenynaptárát a következő napokban teszik közzé.

Kristoffersson
foto: @World / Red Bull Content Pool

Az pedig a jövő év feladata lesz, hogy végre helyes mederbe tereljék a sorozatot, mert a jelenlegi helyzet elég elkeserítő. A technológiák csatájában lenne lehetőség, eddig meglepően izgalmasan alakul a belsőégésű motoros és az elektromos autók harca. Ugyanakkor a résztvevők száma nem nőtt, mert a szabályozás továbbra is bonyolult, és drága a részvétel. Erről Johan Kristoffersson is beszélt a Rallycafénak.

„Karbonsemleges üzemanyaggal versenyzünk, szükségünk van egy FIA engedélyre, egy homologizációra, ami a kis csapatok számára megint túl komplikált ahhoz, hogy egy versenyhétvégére csatlakozzanak a vb mezőnyhöz” – magyarázta a világbajnokságot vezető pilóta, aki Isztambulban újra megvédheti bajnoki címét. A teljes interjú a Rallycafe Magazin idei harmadik számában olvasható.

Kristoffersson
foto: @World / Red Bull Content Pool

 

Friss