back to top
2024. október 20. 23:56

KezdőlapRXBenyó Máté megvédte bajnoki címét

Benyó Máté megvédte bajnoki címét

-

A Slovakiaringen rendezett szezonzárón dőlt el a rallycross bajnoki cím, Benyó Máté futamgyőzelemmel szerezte meg 2023 után 2024-ben is a bajnoki elsőséget.

Antal István érkezett a bajnokság első helyén Diósförgepatonyba, de az sejthető volt, hogy az Eb bronzérmes Benyó – különösen Kárai Tamás távollétében -, esélyes a futamgyőzelemre is. Antalnak egy tökéletes hétvége kellett volna az elsőséghez.

foto: Kotán Kristóf

A kvalifikációkon először minden a papírfoma szerint alakult, Benyó nyert, Antal lett a  második, ám a második kvalifikáción beütött a krach. Benyó technikai hiba miatt a rajtrácson ragadt, de Antal sem tudott élni a lehetőséggel, és csak negyedik lett. A vasárnap reggeli futamon a Korda Racing versenyzője ismét nyert, ám Antal megint negyedik lett, ezzel a köztes pontokból Benyó kettőt szerzett, mivel Mózer Márk kapta az első helyért járó hármat. Antal nem szerzett pontot, ugyanis Ales Fucik megelőzte, a cseh vitte a harmadik helyért járó egy egységet.

Az elődöntőben összekerült Benyó és Antal, de megint a Peugeot volt gyorsabb, a másik ágon pedig az ifjabbik Mózer (édesapja nem is indult Szlovákiában) megint megverte Fucikot. A döntőben is a papírforma érvényesült, Benyó nyert Antal, Mózer, Fucik, Staniszewski és Pál Krisztián előtt, és megnyerte a futamot, ezzel a bajnokságot is.

foto: Kotán Kristóf

A Super 1600-ban a cseh Ságner nyert Kaczor Levente előtt, az STC+2000-ben a küföldieké lett a dobogó. STC-2000-ben is a cseh és szlovák versenyzők domináltak, a CrossCar kupában Kovács Domonkos győzte le Horváth Ottót és Papp Szebasztiánt.

További eredmények itt olvashatók.

foto: Kotán Kristóf

 

Friss