2024. március 19. 05:26
KezdőlapTEREPRALLYDakar: Al-Attiyah a leghosszabb napon is növelte előnyét

Dakar: Al-Attiyah a leghosszabb napon is növelte előnyét

-

A Dakar negyedik szakaszán Yazeed Al-Rajhi nyert, de büntetést kapott, ezzel pedig Nasser Al-Attiyah lett az első, Sébastien Loeb a második. A motorosoknál Joan Barreda Bort volt a leggyorsabb.

A szerdai 464 kilométeres speciálszakasz után Rijádba érkezett a Dakar mezőnye. Yazeed Al-Rajhi a sikerével az összetettben is előrelépett, most a harmadik, igaz csak 2 másodperc(!) az előnye a negyedik De Villiers előtt. Nasser Al-Attiyahnak emiatt nem fáj a feje, ugyanis a szaúdi versenyző is Toyotával megy, tehát csapattárs. Nassernek csak az a fontos, hogy Loeb-öt maga mögött tudja, ami szerdán is sikerült. A francia második lett, 25 másodperccel volt lassabb Al-Attiyahnál. A verseny annyira szoros, hogy az első öt autós 2 percen belüli idővel ért célba.

A nap nagy vesztese Stéphane Peterhansel, neki ismét technikai gondja adódott. Egy ugrató után megsérült a felfüggesztés és a hűtő is, így ismét meg kellett várnia a segítő kamiont.

Benediktas Vargas is örökre emlékezni fog a 2022-es Dakar negyedik szakaszára, ugyanis hatalmasat bukott.

 


Az autós kiesők közé tartozik Romain Dumas is. Ő a Nasser Al-Attiyahtól kapott Toyotával indult, miután csapattársa autója a verseny előtt porig égett. A Toyotában megadta magát a váltó, így Dumas is búcsúzott.

A motorosoknál Joan Barreda Bort másodszor is szakaszt nyert. Csapattársa Pablo Quintanilla lett a második, Rui Goncalves a harmadik. Danilo Petrucci nagyot ment, harmadikként ért célba, de 10 perc büntetést kapott. Sam Sunderland továbbra is vezet az összetettben, pedig csak hetedik lett. Sőt a brit növelte is előnyét, mert Walknert és Van Beverent is megelőzte.

Gyenes Emánuel a 43. helyen ért célba, ezzel ötödik lett az Original by Motulban. Saghmeister Gábor a 417. kilométernél a 116. helyen állt.

Dakar 2022
Mattias Ekström, Fotó: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dakar.com

Friss