2024. április 19. 03:35

KezdőlapTEREPRALLYNasser Al-Attiyah nyerte a Dakart

Nasser Al-Attiyah nyerte a Dakart

-

Nasser Al-Attiyah és Matthieu Baumel nyerte a 44. Dakar Rallyt. A Toyota Gazoo Racing versenyzője negyedik Dakar győzelmét szerezte. 

33 perc előnyt kellett beosztania Nasser Al-Attiyahnak és navigátorának az utolsó 164 kilométeres speciálszakaszra. A feladatot sikerrel oldották meg, a szakaszgyőztes Hank Lategan mögött 7 perc 53 másodperccel értek célba, az összettben második Sébastien Loeb pedig negyedik lett, bő két perccel Lategan mögött. Nasser Al-Attiyah és Matthieu Baumel így 27 perc 46 másodperces különbséggel nyerte a versenyt a Bahrain Raid Xtreme csapattal versenyző Sébastien Loeb és Fabian Lurquin előtt. A harmadik helyen Yazeed Al Rajhi és Michael Orr ért célba Toyotával.

Dakar Al-Attiyah
Nasser Al-Attiyah, foto: DPPI / Red Bull Content Pool

A katari versenyző első Dakar sikerét még Volkswagennel érte el 2011-ben. Négy évvel később Minivel nyert, majd 2019-ben Toyotával is első lett a Dakaron. Tavaly és 2020-ban második lett, majd a a 44. versenyen duplázott a márkával.

A motoros győztes Sunderlandhez hasonlóan Al-Attiyah sem nyert sok szakaszt. Az első és a negyedik szakaszon diadalmaskodott, viszont végig vezetett az összetettben, és a nyolcadik szakaszon elért 13. helye volt a legrosszabb napi eredménye.

Dakar 2022
Nasser Al-Attiyah, Fotó: Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dakar.com

Friss