2024. március 29. 16:10

KezdőlapTEREPRALLYWalkner nyerte a kvalifikációt az Abu Dhabi Desert Challenge-en

Walkner nyerte a kvalifikációt az Abu Dhabi Desert Challenge-en

-

Matthias Walkner vezetésével a három gyári KTM versenyző nyerte az Abu Dhabi Desert Challenge kvalifikációját. 

Csak a motorosk és a quadosok számára rendeztek kvalifikációt a verseny első napján. A Nasser Al-Attiyah – Sebastien Loeb összecsapásra így még egy napot várnunk kell, és az is csak holnap derül ki, hogy a továbbfejlesztett Audival mennyire lesz gyors Stephane Peterhansel.

A motorosoknál talán nem meglepő, hogy a KTM remekül szerepelt. Walkner teljesítette leggyorsabban a két kilométeres szakaszt, mögötte Toby Price 8, Kevin Benavides pedig 40 másodperccel következett.

A Hero Motorsports három versenyzője végzett a 4., 5. és 6. helyen. Franco Caimi és Ross Branch hajszálra annyit ment, mint Benavides, Joaquim Rodrigues pedig 48 másodperccel volt lassabb Walknernél. A Monster Energy Honda pilótái, ‘Nacho’ Cornejo 1’36”, Ricky Brabec 2’00” és Pablo Quintanilla 3’04” különbséggel értek célba, nem kérdés, hogy nem ennyivel lassabbak, hanem más stratégiát választottak. Ugyanígy gondolkodott Sam Sunderland is, aki csak 30. lett, 3 perc 12 másodperces hátránnyal.
Abu Dhabi Desert Challenge
foto: A.S.O/DPPI/Julien Delfosse

A vasárnapi rajthelyek közül a KTM versenyzői választhattak először. Nem nagy meglepetés, hogy az első 15 fordított sorrendben szeretne rajtolni.

Abu Dhabi Desert Challenge
foto: A.S.O/DPPI/Julien Delfosse

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss