2024. április 14. 10:26

KezdőlapTEREPRALLYA Riverside Baja nyitja a hazai tereprallye bajnokságot

A Riverside Baja nyitja a hazai tereprallye bajnokságot

-

Április elején a hetedik Riverside Baja versennyel kezdődik a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság. A szervezők ígérete szerint a verseny valamennyi szakasza élvezhető lesz mind a versenyzők, mind pedig a nézők számára.

Április 1-én Kapuvárról indul és szombaton szokás szerint Pápocon zárul a viadal. A Riverside Baja főszervezője, Garamvölgyi Zoltán szerint ezúttal minden szakaszon szinte testközelből tapasztalhatják meg a nézők, mitől is olyan élvezhető sport a tereprallye.

A tereprallye versenynaptárába 2014-ben került be először a Riverside Baja, és a debütálás azonnal történelmire sikeredett, hiszen a rendkívül heves, már-már trópusi esőzések miatt törölni kellett az utolsó szakaszt, míg 2019-ben, a jubileumi ötödik versenyen – szintén az eső miatt – az eredetileg kijelölt pályákat teljesen meg kellett változtatni. Tavaly pedig talán a verseny történetének legjobb viadalát sikerült megrendezni, ráadásul a részvételi rekord is megdőlt.

Pápoc, Himod, Vönöck, Kemenesmagasi Vitnyéd és Kapuvár lesz az idei verseny házigazdája, a felsorolt települések szinte egy emberként álltak a viadal mögé.

Riverside Baja
Fotó: Magyar Tereprallye Kommunikáció

„Nagyon köszönöm a verseny biztonsági főnökének, a pápoci születésű Németh Sándornak a segítségét. Külön öröm számomra, hogy az első napon, április elsején visszatérhet a tereprallye Kapuvárra, ahol Hámori György polgármester úrral egyeztetve egy hatalmas buli keretein belül tudjuk megrendezni a rajtceremóniát. Itt fellép a régió egyik nagy kedvence, Essem is, majd a helyi Jam Pubban rendezhetjük meg a verseny hivatalos megnyitóját” – mondta Garamvölgyi Zoltán.

A szakember elmondta, a résztvevők létszámára alaposan rányomta a bélyegét, hogy a lengyelek a rengeteg egyeztetés ellenére ugyanerre az időpontra tették a bajnokságuk nyitó versenyét, ám az 51 autó, kamion, motor és quad így is remek versenyt vívhat majd április elején. Kiemelte, hogy mind a hét szakasz – ebből kettő 13 kilométeres pénteken, majd egy 4, illetve négy 50 kilométeres lesz szombaton – érinti a nézői szempontból szinte tökéletes vitnyédi és pápoci bányát.

Riverside Baja
Fotó: Magyar Tereprallye Kommunikáció

„Ha valaki igazi látványra vágyik, az a szombati szakaszoknál előbb a vitnyédi bányát, majd a Lánka patak környékét keresse fel. Előbbi esetében egy körpályán, nagy ugratókkal igazi közönségbarát versenyt tudunk rendezni, míg utóbbi esetében mindig innen rajtol a mezőny és a mederben halad majd végig. A cél Pápocon lesz szombaton délután, ahol az ünnepélyes díjátadót is megrendezzük” – mondta Garamvölgyi Zoltán.

A sportág rajongói a verseny hivatalos Facebook oldalán folyamatosan frissülő, fotós beszámolók segítségével követhetik a Riverside Baja eseményeit és eredményeit.

Riverside Baja
Fotó: Magyar Tereprallye Kommunikáció

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss