2024. április 25. 11:49

KezdőlapTEREPRALLYA Dakaron indulna az M-Sport

A Dakaron indulna az M-Sport

-

Az M-Sport a dél-afrikai Neil Woolridge Motorsport (NWM) csapattal közösen Dakar részvételt tervez. A Ford Ranger alapjaira épített autóval indulnak a világ legnehezebb tereprally versenyén.

Az NWM egy világhírű Rally Raid gyártó a dél-afrikai Pietermaritzburgban, és az M-Sporthoz hasonlóan régóta jó kapcsolatot ápol a Forddal. Az NWM 2022-ben ünnepli 25 éves együttműködését az amerikai gyártóval.

A két csapat közti együttműködés keretében az M-Sport lesz az NWM európai központja és a Ford Ranger T1+ globális forgalmazója. A sport területén a hosszú távú cél a Dakar részvétel, és egy világszínvonalú tereprali ügyfélprogram kidolgozása. Ehhez jó alapot ad, hogy mindkét csapat negyedszázados tapasztalatot gyűjtött a Forddal való együttműködésben, valamint az M-Sport óriási rutinnal rendelkezik az ügyfélprogramok kialakításában és az új technikák világszínvonalú fejlesztésében. A tereprally területén pedig a dél-afrikaiak rendelkeznek nagyon komoly hagyományokkal, így az együttműködés mindkét oldalról gyümölcsöző lehet.

M-Sport Dakar
foto: M-Sport

Az M-Sport és az NWM partnerségének első lépése az, hogy az M-Sport ügyféltámogatási programot indít az M-Sport székhelyén Dovenby-ben. Ennek segítségével az M-Sport adatokat gyűjt az ügyfelek visszajelzéseiből, amelyeket az NWM Ford Ranger T1+ fejlesztésében használhat fel. Gyakorlatilag egy kiterjedt tesztprogramot futtatnak majd, amelynek a különféle bajnokságokban versenyző ügyfélutók lesznek a részesei.  Az első NWM Ford Ranger T1+ várhatóan május végén érkezik Európába, és nem sokkal ezután tesztelésre és a vásárlók számára is elérhető lesz.

„Én és Matthew nemrég Dél-Afrikában voltunk, hogy találkozzunk Neil Woolridge-dal és fiaival, és beszélgettünk a Ford Ranger T1+-ról. Jelentős és izgalmas lehetőség ez számomra, közel 45 év után a rali-szakmában, a tereprally és a Dakar mindig ott volt az érdeklődési körömben. Ez egy olyan szakág, amelyet nem becsülök alá, és nagyon is tisztában vagyok vele, hogy több éves tapasztalatot és szakértelmet igényel.” – mondta Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója.

„Az M-Sportnak és az NWM-nek közös a víziója, úgy érezzük, hogy a lehetőségeink kiegészítik egymást oly módon, hogy páratlan tereprally csapatot hozzunk létre. Az NWM Ranger határozott potenciállal rendelkezik, nagyon szilárd alapokra épül. Matthew látogatásunk során tesztelte az autót, és nagyon pozitívan értékelte tapasztalatait.

Joggal mondhatom, hogy nem vagyok az, aki meghátrál a kihívásoktól, ez az, amit szeretek az autósportban, és nem titok, hogy van még tennivalónk, hogy megküzdjünk a Dakar Rallyn. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy az M-Sportnak és az NWM-nek megvannak az eszközei és a know-how-ja, hogy új szintre lendítsék a Ford Ranger T1+-t.”

M-Sport Dakar
foto: M-Sport

„Nincs semmilyen előzetes tapasztalatom T1+ jármű vezetésében vagy üzemeltetésében, de az első benyomás nagyon jó volt, ami nagyon fontos, mivel jó alapot kaptunk a kiinduláshoz. Az együttműködésből azt várjuk, hogy Neil-lel és csapatával közösen tovább tudjuk vinni a jármű fejlesztési programját.

Ami alapvetően bátorít minket az a szilárd alap, amelyre az autó épül, és nagyszerű volt, hogy személyesen tapasztaltuk meg az autó képességeit. Ez egy nagyon új korszak kezdete az M-Sport számára, és izgatottan várjuk, hogy tanuljunk belőle, és meglássuk, mit adhat hozzá a mi tudásunk a fejlesztéshez.” – tette hozzá Matthew Wilson, az M-Sport igazgatója.

M-Sport Dakar
foto: M-Sport

„Mindig is messziről csodáltam Malcolmot, és az M-Sport egy olyan csapat, amellyel mindig is szerettem volna együttműködni. A Ranger T1+ egy olyan jármű, amelyet már alig várunk, hogy tovább fejleszthessünk és erős vásárlói kört építsünk ki, amiről az M-Sport bebizonyította, hogy képes létrehozni és megerősíteni.

A T1+ Rangerünk az előző generációs Ranger megbízható és bevált alapjaira épül, és ez a versenytársakkal összehasonlítva kiváló kiindulási alap. A Dél-afrikai Rally Raid Bajnokságot nagyon jó teszthelyszínnek használhatjuk járművünk számára, ami önbizalmat ad ahhoz, hogy az autót a világ többi pályáira vigyük.

Nagyon jó volt üdvözölni Malcolmot és Matthew-t a főhadiszállásunkon, és lehetőséget kínáltunk nekik, hogy lássák a Ranger T1+-t működés közben. Matthew felvetett néhány érdekes fejlesztési irányt, amelyek máris megmutatták annak a szaktudásnak a jelentőségét, amelyet az M-Sporttal való partneri együttműködésünk révén behozunk a fejlesztésbe” – tette hozzá Neil Woolridge, a Neil Woolridge Motorsport tulajdonosa.

M-Sport Dakar
foto: M-Sport
Forrás:M-Sport

Friss