2024. április 25. 15:50

KezdőlapTEREPRALLYKovácsék a második helyen Tunéziában

Kovácsék a második helyen Tunéziában

-

A Tunisia Desert Challenge 2022 második versenynapján 360 kilométeres szakaszt teljesítettek a versenyzők Djerba és Matous között. A kamionosok közt a Kovács – Czeglédi – Ács trió második lett, ezzel összetettben is második helyen állnak.

4 óra 56 perc 6 másodperc alatt terelgették végig a Cápát a sivatagban Kovács Miklósék, de az Igor Bouwens vezett Iveco 10 perccel gyorsabb volt náluk. A cápa és sivatag képzavar itt helytálló, hiszen a Qualisport új versenykamionja ezt a nevet kapta az afrikai keresztségben… Ráadásul a sárga Scania legénysége 5 perces büntetést is kapott egy kihagyott pont miatt, és az utolsó 20 kilométert defekttel tette meg. Ezzel alakult ki a negyedórás hátrány. Összetettben így 9 perc 13 másodperces lemaradással második Kovács Miklós-Czeglédi Péter és Ács László a belga csapat mögött.

„Nem volt egyszerű a mai nap, de ezért jöttünk, hogy sivatagi körülmények között próbára tegyük a Cápát, feltérképezve azokat a kezdeti problémákat, amelyek minden új jármű esetén jelentkeznek. Akadtak is ilyenek, ezek közül a legjelentősebb a kerékfújó rendszer problémája, amelynek megoldásán már dolgozik a csapat. A szakasz egyébként nem volt könnyű, tempós részekkel indult, de aztán jöttek a szervezők által ígért trükkök. Sajnos egy útpontot kihagytunk, amiért kaptunk öt perc büntetést, a végén pedig jött a defekt, amely miatt az utolsó húsz kilométeren szinte csak poroszkáltunk. Összességében véve elégedettek vagyunk és várjuk a folytatást” – mondta a táborba érve Kovács Miklós,

Az autósok közt a Jérôme Pelichet – Pascal Larrque duó nyert és vezetnek is az összetettben a másik két MD Rally versenygéppel induló páros, Simon Vitse és Frederic Lefebvre illetve Erwin Imschoot és Olivier Imschoot előtt.

A motorosoknál Mathieu Doveze nyerte a napot KTM-mel, és miután az első napon is ő volt a leggyorsabb, már majdnem 9 perc az előnye a Yamahával versenyző Alessandro Botturi előtt.

Az SSV kategóriában a Can-Am volt a nyerő technika, az első 12 versenyző ilyen autóval indult. Közülük az Erik van Loon – Sébastien Delaunay páros volt a leggyorsabb. Masszív 17 perces előnnyel nyertek, így összetettben majdnem 20 perccel vezetnek két versenynap után.

Vasárnap Matous környékén egy 350 kilométeres hurokszakasz vár a mezőnyre.

Tunisia Desert Challenge 2022
foto: Qualisport Racing

Friss