2024. április 26. 23:24

KezdőlapTEREPRALLYKovácsék már vezetnek Tunéziában

Kovácsék már vezetnek Tunéziában

-

A Tunisia Desert Challenge ötödik napján a kamionos kategória élére állt a Kovács Miklós – Czeglédi Péter – Ács László trió.

Két nehéz napon van túl a sárga Cápa legénysége. A negyedik versenynapon a tervezettnél rövidebb távot kellett teljesíteni, ami nem jött rosszul a magyaroknak, mert a vadonatúj versenykamionon előjött néhány gyermekbetegség. Amikor a rivális belga párost üldözték, a lengéscsillapítókkal adódott némi probléma, így a 150 kilométeres versenytáv végére 26 másodpercről 26 perc 51 másodpercnyire nőtt a hátrányuk.

A szervizcsapat azonban orvosolta a problémákat, majd egy reggeli gyors lengéscsillapító beállítást követően az ötödik szakasz 321 kilométerén már gond nélkül autóztak Kovácsék. Második, majd harmadik helyen haladtak, és a végén a második pozícióban értek célba, bő hét perccel a belgák mögött. Igen ám, de ezek a belgák nem az addig vezető Bouwensék voltak, hanem Steven Rotsaert az MAN kamionnal. Ám nekik nem ment jól az előző napokon, így nem voltak veszélyesek a Qualisport csapatára. Bouwenséknak viszont gondjuk akadt, 1 óra 43 percet veszítettek, így öt nap után Kovács Miklósék 1 óra 13 perces előnnyel vezetik a versenyt!

Hihetetlenül jó tempót tudtunk menni, sokat előztünk is, de arra azért odafigyeltünk, hogy egyben maradjon a kamion. Teljesítettük a távot, amelynek vége felé közeledve azt láttuk, hogy legfőbb ellenfelünknek, jóbarátunknak, Igor Bouwensnek technikai gondjai voltak. A versenyzés már csak ilyen, tegnap nekünk, ma nekik voltak gondjaik, de remélhetőleg folytatódhat a csata, amit a legnagyobb tisztelettel vívtunk, s amelynek eddigi részét mindkét csapat nagyon élvezte ” – mondta a nap végén Kovács Miklós.

Az autósoknál Simon Vitse és Frederic Lefebvre nyert a Jérôme Pelichet – Pascal Larroque duó előtt. A különbség köztük alig több mint egy perc volt, így Vitséék most 3 perccel vezetnek az összetettben. Sajnos a magyaroknak nem ment jól ebben a kategóriában. Varga Imre és Toma József idejét a másoik ellenőrzőpontig mutatta a nyomkövető rendszer, Lőnyai Pálék pedig nem is rajtoltak el.

A motorosoknál ismét Mathieu Doveze nyert, ezzel az összetettben 13 perces hátránnyal harmadik. Alessandro Botturi vezet Yamahával, előnye 9 perc 7 másodperc a Husquarnával versenyző Jérome Martiny előtt.

Az SSV mezőnyben az Arcane-nal versenyző Hans Weijs – Tim Rietveld duó megverte a CAN-AM-eket, de öt nap után Fernando Alvarez és Xavier Panseri hatalmas, több mint másfél órás előnnyel vezet.

A Tunisia Desert Challenge hatodik napján Ksar Ghilane és Douz közt 230 kilométer vár a versenyzőkre.

Tunisia Desert Challenge 2022
foto: Qualisport Racing

Friss