2024. április 19. 07:07

KezdőlapTEREPRALLYMegvan az Andalúzia Rally új időpontja, Marokkó is előrébb kerül miatta

Megvan az Andalúzia Rally új időpontja, Marokkó is előrébb kerül miatta

-

Miután az Andalúzia Rallyt őszre halasztották a régióban tapasztalt szárazság és az ezzel járó tűzveszély miatt, a rendezvényszervezők, az FIA, a FIM és az A.S.O. közösen új dátumokat tűztek ki a FIA-FIM Rally-Raid Világbajnokság (W2RC) következő fordulóira.

Az eredetileg október 7-12-re tervezett Rallye du Maroc futamot egy héttel előrehozzák, október 1. és 6. közé, hogy az Andalúzia Rallyt október 18-tól 23-ig lehessen lebonyolítani. Ezzel szűk két hetet, egészen pontosan 12 napos intervallumot hagynak az események között, aminek elégnek kell lennie a felszerelés összepakolására, az utazásra és a kipakolásra. Plusz ha bármilyen technikai gond adódik, akkor egy komolyabb szerviznek is bele kell férnie. Az FIA, a FIM és a W2RC promótere, az A.S.O. kijelentették, hogy tisztában vannak a helyzetből adódó kihívásokkal a versenyző csapatok számára, valamint a felkészülésükben és szervezésükben jelentkező következményekkel. Ugyanakkor megoldást még nem javasoltak. Az időpontok változása ugyanakkor nagyon izgalmas szezonzárást jelent, amivel a döcögősen induló bajnokság rendkívül izgalmas fináléjának ígérkezik. ne feledjük Loeb és Al-Attiyah között mindössze egyetlen pont a különbség a Dakar és az Abu Dhabi Desert Challenge után.

A szervezők köszönetet mondanak a marokkói Fédération Royale Marocaine des Sports Automobiles és Motocyclisme szervezetnek, hogy támogatta ezeket a változtatásokat. Hálásak továbbá a spanyol szakági szövetségek, a Real Federación Española de Automovilismo (RFEDA) és a Real Federación Motociclista Española (RFME) együttműködéséért, valamint a Todoterreno Cuenca Rallynak, hogy módosították a menetrendjüket, és a rendezvényüket október 14-15 között tartják.

Qatar Baja
foto: Qatar Baja/Neil Perkins

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss