2024. április 23. 11:22

KezdőlapTEREPRALLYHárom magyar páros az Italian Baján

Három magyar páros az Italian Baján

-

A délelőtti shakedownnnal kezdődött az Italian Baja, ahol három magyar páros is indul az erős nemzetközi mezőnyben. A Világ és Európa Kupa valamint olasz bajnoki futamnak is számító eseményre 18 ország 71 csapata nevezett.

Lukács Kornél és Mesterházi Márk a Toyota Hilux-szal, Varga Imre és Toma József a BMW X6RR-rel, Mészáros Lőrinc és Pál Erik pedig az Overdrive OT3-mal indul az olaszországi versenyen. Csucsuék és Vargáék a T1, Mészárosék a T3 kategóriában versenyeznek. A feladat nem lesz könnyű, komoly ellenfelek is lesznek az Italian Baján. A legnagyobb név Yazeed Al Rajhié, ő Toyota Hilux-szal indul. Ott lesz a versenyen Miroslav Zapletal a Hummerrel, az Toyota Gazoo Racing színeiben pedig Benediktas Vargas nevezett egy Hiluxszal. A T3 kategóriában Fernando Alvarez, Dania Akeel vagy Guillaume de Mevius mellett több világkupa résztevő is rajthoz áll. Rajtuk kívül számolni kell még a helyi menőkkel is, szóval elég kemény mezőny jött össze a hétvégére.

Péntek délután egy 15 kilomléteres prológgal melegítenek be a versenyzők, majd szombaton jön a neheze, kétszer kell teljesíteni egy 130 kilométeres szakaszt. Vasárnapra egy 132 kilométeres speciált jelöltek ki a szervezők, így összesen 408 kilométer a mért táv. Az összekötők hosszát sikerült 226 kilométeren tartani, ezzel az Italian Baja teljes versenytávja 634 kilométer lesz. A helyszín Olaszország északi része, a verseny központja a Velencétől északkeletre fekvő Porderone lesz.

Varga Imre
foto: Varga Racing Team

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Italian Baja

Friss