2024. március 28. 22:52

KezdőlapTEREPRALLYYazeed Al-Rajhi nyerte az Italian Baját

Yazeed Al-Rajhi nyerte az Italian Baját

-

Nem hozott meglepetést az Italian Baja, a verseny legnagyobb esélyese Yazeed Al-Rajhi és navigátora Michael Orr nyerte a kétnapos olasz világkupa futamot. Lukács Kornél és Mesterházi Márk nem ért célba a versenyen.

Rajt cél győzelmet aratott a Toyota menője Yazeed Al-Rajhi, a shakedown után mindhárom speciálszakaszon is első lett, és 5:06.7 perces előnnyel kényelmesen nyerte a 408 kilométeres mért szakasz után a versenyt. A második helyen a Minivel induló Joao Ferreira – David Monteiro páros ért célba, ők a shakedownon negyedikek lettek, de a speciálokon mindháromszor másodikak voltak. A dobogó harmadik fokára a T4 kategóriában induló Cristiano De Sousa Batista és Wladimir Grunenberg Alves Reis állhatott fel, ők Can-Am Maverick XRS-sel versenyeztek, és 22 perc 31 másodperc lett a hátrányuk.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy ismét nyertünk itt. Mi voltunk az elsők a szakaszokon, és kényelmes előnyünk volt szombat este. Az utolsó szakaszon ismét biztonságosan vezettünk, és maximális pontot szereztünk a bajnokságban, és ez a legfontosabb” – mondta Al-Rajhi.

Miroslav Zapletal és Marek Sykora mindössze másfél perccel maradt le a dobogóról. A shakedownon még nyolcadikak voltak, majd egy hetedik és két hatodik helyet szereztek a szakaszokon.

Italian Baja
foto: Massiomo Zuin

A magyarok közül csak Csucsuék szerepelnek a végső eredménylistán, de sajnos a célig nem jutottak el. A harmadik szakasz után a 30. helyen álltak, de a vasárnappi negyedik szakaszon kiálltak a versenyből. A másik két magyar párosról nincs hír, a nevezési listán még szerepeltek, de eredményük nem volt.

Italian Baja
foto: Massiomo Zuin

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Italian Baja

Friss