2024. április 26. 16:52

KezdőlapTEREPRALLY93 induló lesz a Hungarian Baján

93 induló lesz a Hungarian Baján

-

Összesen 93 indulója lesz az augusztus 5-én rajtoló Hungarian Bajának. Az augusztus 4-7. között Várpalotán és környékén rendezett verseny a motorosoknál beleszámít a FIM Baja világkupa-értékelésbe, az autósoknál pedig az FIA Baja Európa-kupa, valamint a Közép-Európa Zóna Bajnokság és az országos bajnokság értékelésébe.

4 kontinens, 22 ország, 93 induló a nevezők statisztikája, kategóriánként pedig 22 motor, 12 quad, 59 autó a mérleg. Érdekesség, hogy 20 női nevezője is van a Hungarian Bajának, ami kiemelkedő a motorsport események között.

Az autósoknál Miroslav Zapletal – Marek Sykora régi jó ismerősként érkeznek a HunGarian Bajára, a portugál Joao Ferreira – David Monteiro pedig az Európa-kupa éllovasaként várják a rajtot, amikor az utolsó előtti versenyen az első öt páros között mindössze hét pont a különbség! Ferreira mellett Michal Maluszynski indul még Minivel, Vanagas Benediktas pedig egy Toyota Gazoo Racing Baltics csapat színeiben versenyző Toyota Hilux-szal érkezik.

A magyarok közül ott van a nevezési listán Lónyai Pál és Szőke Nikolett a Porsche Macannal, és a Csucsu-Mesterházi Márk duó a Toyota Hilux-szal.

A részletes nevezési listák az esemény oldalán érhetőek el.

A Hungarian Baja háromnapos lesz, pénteken egy 7,31 kilométeres kvalifikációs szakasszal kezd a mezőny Várpalotán. Szombaton egy szelektívet teljesítenek a versenyzők de két alkalommal. A Várpalota-Gyulafirátót-Újmajor szakaszt egy rövid neutralizációs rész választja ketté. Vasárnapra egy Gyulafirátót-Veszprénm szakasz marad, szintén két alkalommal. A Hungarian Baja így 565 kilométer hosszú lesz összesen 415 kilométer szelektív szakasszal.

Friss