2024. március 30. 06:37

KezdőlapTEREPRALLYVanagas és Mulec vezet a Hungarian Baján

Vanagas és Mulec vezet a Hungarian Baján

-

Benediktas Vanagas tovább növelte előnyét a Hungarian Baja első napján, már több mint 5 perccel vezet Joao Ferreira előtt. A motorosoknál Toni Mulec áll az élen.

Nem volt könnyű napjuk a versenyzőknek a Hungarian Baja szombatján, az erős szél a port ugyan elfújta, de vitte a pályajelző szalagokat is.

Délelőtt az itinerrel is sokaknak meggyűlt a baja, így szinte alig akadt olyan a motorosok közül, aki nem tévedt el legalább egyszer. Az első 130 kilométeres szakaszon Robert Wallace volt a leggyorsabb, mögötte Toni Mulec érkezett, aki azonban 17 perces büntetést kapott, így az összetettben egy hölgy, Mirjam Pol foglalta el a második helyet az első kör végén.

Délutánra alaposan felborult az állás. Büntetésekből szinte mindenkinek jutott. Toni Mulec összesen 18 percet kapott, gyorsabb is volt mint Wallace, és 9 perc előnnyel vezet a nap végén. Wallace szinte olyan időt ment mint délelőtt, de 25 perc áll büntetésként a neve mellett, így második. Mirjam Pol 9 perccel volt lassabb Wallace-nél, büntetésből 5 percet gyűjtött, ezzel a harmadik. Hodola Richárd a negyedik helyen áll, neki 3 perc a büntetése és így négy és fél perc az előnye az ötödik Barry Howe előtt, a dobogó azonban majdnem 19 percre van a magyar versenyzőtől.

„Újonc hibákat követtem el a reggeli szakaszon: kétszer is eltévedtem, mert nem néztem az itinert, utolértem jó néhány versenyzőt, attól kezdve por volt, de legalább haladtunk. Délután más taktikát választottam, csak követtem az itinert, ennek ellenére a szakasz végén eltévedtem. Vezetek a versenyben, de sok van még hátra, várjuk ki a végét” – nyilatkozta az élen álló Mulec.

Hungarian Baja
foto: Hungarian Baja
Az autósoknál Benediktas Vanagas nem ismer tréfát: noha sohasem állt még rajthoz a HunGarian Baján, a kvalifikációs szakasz után a szombati elsőn is a leggyorsabb volt, megelőzve az Európa-kupa éllovas Joao Ferreirát, aki az összetettben is felzárkózott a második helyre. Délután Vanagas majdnem 3 perccel volt gyorsabb Ferreiránál, ezzel 5 perc 20 másodperc az előnye a nap végén. Michal Maluszynski pedig nagyon közel van Ferreirához, csak 18 másodperc közöttük a különbség, így vasárnap a csata a második helyért folytatódik majd. Legalábbis a szombat esti idők alapján, de a tereprallyban fokozottan igaz, hogy bármikor jöhet egy fordulat.
Hungarian Baja
foto: Hungarian Baja
Fordulat sajnos szombaton Csucsuéknál jött. Az első körben még ötödik időt autóztak, de a másodikban gondjuk akadt és nagyon visszaesetek, és nem is fejezték be a napot. Sajnos Lónyaiéknak sem sikerült az idei Hungarian Baja, a szombati első szakaszt sem tudták befejezni. Később jött aa hír, hogy 9 óra büntetést kaptak, így hatalmas hátránnyal, de folytatni tudják a versenyt.
„Ez egy Dakar-napnak is éppen megfelelt: voltak technikás és gyors részek, ugratók és gödrök, végig folyamatosan koncentrálni kellett. A navigátorom egész nap remek munkát végzett, mentünk, ahogy tudtunk, ez a legtechnikásabb Baja-szakasz, amelyen valaha versenyeztem. Mindkét szombati szakaszt megnyertük, annak ellenére, hogy a délutáni végén lassú defektet kaptunk húsz kilométerre a céltól, de megúsztuk kerékcsere nélkül. Vezetjük a versenyt, de van még két szakasz” – mondta Vanagas
A magyar szurkolókat Miroslav Zapletal vigasztalhatja. A nálunk is nagyon népszerű, Hummerrel induló versenyző az ötödik helyen fejezte be a napot, de biztos, hogy vasárnap támadni fog, mert csak 12 másodpercre van a negyedik Da Silva Pedro Dias-tól.
Hungarian Baja
foto: Hungarian Baja

A Hungarian Baja vasárnap a Gyulfairátót-Veszprém szelektívvel zárul amelyet két alkalommal teljesít a mezőny.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss