2024. március 29. 16:08

KezdőlapTEREPRALLYHungarian Baja: Benediktas Vanagas nyerte a kvalifikációt, Csucsu harmadik

Hungarian Baja: Benediktas Vanagas nyerte a kvalifikációt, Csucsu harmadik

-

A Toyota Gazoo Racing versenyzői, Benediktas Vanagas és Kuldar Sikk nyerték a Hungarian Baja 7,31 kilométeres kvalifikációs szakaszát. Michal Maluszynski lett a második Minivel, Csucsék pedig haradik helyre hoták be a Toyotát.

A másik magyar autós egység, a Lónyai Pál-Szőke Nikolett duó hatodik lett a Porschéval, de a hátrányuk nekik is csak 2.5 másodperc.

A T3 kategóriában a spanyol Navarro Santi-Marc páros nyert Can-Am Maverickkel.

A motoros mezőnyben a cseh Jan Brabec lett az első KTM 450-nel. A különbségek itt nagyobbak voltak, a második Toni Mulec 33 másodperces hátrányt gyűjtött. Harmadik helyen Hodola Richárd ért célba 50 másodperccel lemaradva a szakaszgyőztestől.

A Hungarian Baja szombati napján egy szelektívet teljesítenek a versenyzők de két alkalommal. A Várpalota-Gyulafirátót-Újmajor szakaszt egy rövid neutralizációs rész választja ketté. Vasárnapra egy Gyulafirátót-Veszprém szakasz marad, szintén két alkalommal. A Hungarian Baja így 565 kilométer hosszú lesz összesen 415 kilométer szelektív szakasszal.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss