2024. április 26. 20:40

KezdőlapTEREPRALLYNem csak elhalasztották, de rövidül is az Andalúzia Rally

Nem csak elhalasztották, de rövidül is az Andalúzia Rally

-

Az Andalúzia Rally eredetileg öt szakaszból és 1302 kilométerből állt volna.

Az augusztus 22-én, jóval a verseny októberre való elhalasztása után közzétett módosított kiegészítő szabályokból azonban kiderült, hogy egy szakasszal rövidebb lesz a verseny, ami így 1212 kilométert tesz majd ki.

A kieső szakasz eredetileg a középsők egyike volt, ami összevonásra került az elsővel, ennek hossza pedig 248 kilométerről 481-re változik, így pedig a leghosszabb lesz a négy érintetlen szakasz közül. A kvalifikációs részt továbbra is a nyitószakasz tartalmazza majd.

A 2. szakasz 264-ről 258 km-re rövidül, míg a következő 387-ról 334-re csökken. Az utolsó marad a legrövidebb, amely 139 km lesz az eredeti 142 km helyett.

Összesen öt szelektív lesz a korábbi hat helyett, míg a tizenkét közúti szakasz nyolcra csökken. A rali így a rajt és a cél között, az összekötő szakaszokkal együtt, 2111 kilométert tesz ki.

Nasser Al-Attiyah
Nasser Al-Attiyah | Fotó: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A változások miatt a verseny október 19-én kezdődik és négy nappal később, október 23-án ér véget. Eredetileg 18-ára volt ütemezve a rajt, ugyanezzel a befejező dátummal.

Az Andalúzia Rally a 2022-es tereprali-világbajnokság zárófordulójaként szolgál. Eredendően a negyedik verseny volt a naptárban, amelyet június 6-12 között rendeztek volna, mielőtt az áprilisi Kazahsztán Rally az orosz-ukrán konfliktus miatt elmaradt. A futamot végül a környéket sújtó nyári erdőtüzek miatt kellett elhalasztani, ami így a Rallye du Maroc utánra tolódik, amelyet viszont öt nappal korábban tartanak majd.

Friss