2024. április 18. 04:35

KezdőlapTEREPRALLYLoeb első Dakar autója eladó

Loeb első Dakar autója eladó

-

Egy belgiumi cég honlapjára került fel az a Peugeot 2008 DKR16, amivel Sebastien Loeb 2016-ban először indult a Dakaron. Az autóval négy szakaszt nyert a kilencszeres világbajnok.

A 2015-ös sikertelen debütálás nem vette el a Peuget kedvét a Dakartól és 2016-ra tovább erősítettek. A Carlos Sainz, Stéphane Peterhansel, Cyril Despres triót kiegészítették  Sébastien Loebbel és a félgyári Peugeot-val rajtoló, 2010-es Le Mans győztes Romain Dumas-val.

Loeb Dakar
foto: myvintage.be

A Peugeot 2008 DKR fejlesztésébe is komoly energiákat fektettek, a 2015-ös tapasztalatokat felhasználták az autóhoz amely, szélesebb, alacsonyabb, gyorsabb és erősebb lett. Frissítették a 3,0 literes, duplaturbós dízel V6-ost, 350 lóerőt és 800 Nm-t tudott az új motor. Szénszálas elemekkel tovább könnyítették a karosszériát, a kartervédőt viszont megerősítették. Oldalra helyezték a pótkerekeket, amitől lejjebb került az autó súlypontja, és ezüstszínű lett a tető, hogy kevésbé melegedjen fel az utastér.

Loeb Dakar
foto: myvintage.be

A 38. Dakar Rally 2016.január 2-án Argentínából, Buenos Airesből rajtolt és január 16-án Rosarióban ért véget. Loeb az első két szakaszt megnyerte, az ötödiken is első lett, de a pihenőnap után gondjai akadtak. Az utolsó gyorsaságit is megnyerte, de végül csak kilencedik lett. A 2008 DKR16 viszont győztes konstrukciónak bizonyult, mert Peterhansel megnyerte vele a versenyt.

Loeb 2016-ban a Silk Way Rallyn is elindult az autóval, ott hetedik helyen ért a pekingi célba, a versenyt Despres nyerte, szintén 2008 DKR16-tal.

Loeb első Dakar autója most eladó, a hirdetés szerint a PH Sporthoz került a későbbiekben. A 2008 DKR16 remek állapotban van, csak néhány versenyen indultak vele, komolyabb balesetet nem szenvedett.

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:myvintage.be

Friss