2024. április 25. 14:16

KezdőlapTEREPRALLYCicherit nem vár tovább a hidrogénes Dakar versenyautóra

Cicherit nem vár tovább a hidrogénes Dakar versenyautóra

-

Hidrogénnel hajtott Dakar versenyautót fejleszt Guerlain Cicherit, de a 2023-as Dakaron még egy Prodrive Hunterrel indul a francia versenyző.

A GCK Motorsport és a Guerlain Chicherit egy Prodrive Hunterrel indul a jövő évi Dakaron
és az azt követő versenyen is. Az új program lényege, hogy a bioüzemanyaggal hajtott autóval annyi tapasztalatot gyűjtsön, amivel sikeresen mutatkozhat be a tüzelőanyagcellás versenyautó.

A GCK Motorsport és a Guerlain Chicherit a Prodrive-val közösen versenyeznek a Hunter 4WD T1+-szal a 2022-es Marokkó Rallyn, a következő két Dakar-ralin és 2023-ban teljes szezont mennek a vb-n. A többi Prodrive Hunterhez képest a különbség annyi lesz, hogy a franciák autója mezőgazdasági hulladékból előállított üzemanyaggalműködik, amely 80%-kal kevesebb üvegházhatású gázt bocsát ki, mint a hagyományos benzin.

„Boldog voltam, hogy visszatértem a Dakarra az év elején. Sajnos a mi kétkerék-meghajtású autónk, a GCK Thunder hátrányban volt, ezért az összkeréhajtásra váltottunk. 
A verseny kemény, legalább tíz autó képes nyerni. Azt hiszem, esélyünk van arra, hogy az élmezőnyben legyünk, mivel a pálya nehéz, nagyon homokos, ésezt szeretem, úgyhogy remélem sikerül megcsinálni. Bármi is történik, a Prodrive program előnyös lehet a GCK Motorsport számára, mert egy tanulási görbe része. A csapatnak magabiztosságot kell szereznie, hogy a jövőben egy hidrogén-autóval az élvonalban legyünk” – mondta Cicherit.

Chicherit
foto: GCK Motorsport

Friss